Здобувачі спеціальності Початкова освіта підбивають підсумки роботи у першому півріччі 2023-2024 навчального року

Напередодні новорічних свят на кафедрі дошкільної та початкової освіти  педагогічного факультету ІДГУ  у режимі онлайн на платформі Google-meet пройшли конференції із захисту звітів виробничої практики та курсових робіт студентів IV курсу спеціальності 013 Початкова освіта.

 

Конференція із захисту результатів практики відбулась 28  грудня 2023 р. у дружній та доброзичливій атмосфері, студенти почували себе впевнено та комфортно. Керівник практики – викл. Станєва Ю.І.

 

Здобувачі проходили виробничу практику (педагогічну з методик початкового навчання) протягом 6 тижнів.

Під час захисту звітів з практики здобувачі представили матеріали у вигляді загальної презентації, поділилися яскравими враженнями від здобутого досвіду, розповіли про труднощі й проблеми, які їх спіткали, обговорили дискусійні питання щодо проходження практики та надали свої пропозиції щодо поліпшення роботи.

 

Аналіз матеріалів звітної документації з практики  підтверджує, що студенти-практиканти правильно й творчо планували свою роботу, грамотно оформили звітну документацію. Адміністрації баз практики відмітили високий рівень підготовки студентів, їх організаційні якості, відповідальність, дисциплінованість та працьовитість.

 

29 грудня 2023 р. здобувачі також мали можливість репрезентувати результати своїх наукових досліджень з тем курсових робіт (наукові керівники – проф. Біла О.О. та доц. Сич Ю.І.). Тематика  курсових робіт з методик навчання у початковій школі була дуже різноплановою. Були розглянуті актуальні проблеми початкової освіти, а саме:  психолого-педагогічні умови підготовки молодших школярів з ОП до дистанційного навчання, ІКТ-компетентність учителя початкової школи, педагогічні умови співпраці вчителя з першокласниками у роботі з комп’ютерною технікою,  Storytelling як засіб розвитку комунікативної компетентності сучасних молодших школярів,  виховання емоційно-ціннісного ставлення до рідного краю у дітей молодшого шкільного віку тощо.

 

У процесі захисту курсових робіт студенти продемонстрували свої  наукові здобутки, засвідчили ґрунтовне володіння теоретичним матеріалом, уміння вирішувати поставлені перед ними завдання, що є необхідною умовою подальшого професійного становлення. Усі доповіді здобувачів були дуже змістовними, цікавими, доповнені презентаціями та ілюстративними матеріалами. Студенти мали можливість взяти участь в обговоренні представленої проблеми та поставити додаткові питання іншим доповідачам.

 

Вітаємо здобувачів вищої освіти з успішним захистом виробничої практики та курсових робіт! Бажаємо подальших успіхів, творчих здобутків, нових висот, добра, оптимізму та натхнення!

доц. кафедри дошкільної та початкової освіти  ІДГУ  Сич Ю.І.