Університет підтримує тісний зв’язок із закладами середньої освіти міста

Кафедра англійської філології та світової літератури факультету української та іноземної філології Ізмаїльського державного гуманітарного університету підтримує тісний зв’язок із загальними закладами середньої освіти міста. В стінах Ізмаїльського ліцею №1 вже відбулась прем’єра освітньо-культурного заходу – театралізована постанова за мотивами твору Ч. Дікенса «Різдвяна історія».

 

На цей раз до гостинного IT-центру ІДГУ було запрошено здобувачів освіти 10-11 класів Українського ліцею з поглибленим вивченням іноземних мов імені Т.Г. Шевченка (директор – Юрій Головльов). Викладачем англійської мови у цих класах працює випускниця кафедри англійської філології та світової літератури Людмила Соловйова, яка й привела своїх учнів на зустріч.

 

Зі словами привітання до гостей та учасників освітньо-культурного заходу звернувся очільник факультету української та іноземної філології к.істор.н., доц. Іван Татаринов, який відмітив особливо активну участь в організації заходу проф., д.філол.н. Тетяни Шевчук, яка є дійсно справжнім мотиватором та організатором студентського культурного життя на факультеті.

 

Завідувач кафедри англійської філології та світової літератури ІДГУ к.філол.н., доц. Галина Олейнікова приєдналась до привітання та представила виступ випускниці університету, викладача кафедри Тетяни Мереуци, яка розповіла присутнім про результати закордонного відрядження.

 

Своїми враженнями від навчання в ІДГУ поділилися здобувачі освіти Катерина Морозовська (31 гр.), Анна Подвальна (201 гр.) та Марія Грицунь (11 гр.). Дівчата розповіли про позауніверситетське життя та студентські будні, особливості та переваги навчання іноземних мов.

 

Перед шановною аудиторією із музикальною декламацією вірша Ліни Костенко «Виходжу в сад» виступила Марія Гонобоблева – магістрантка першого курсу ФУІФ та учасниця Ізмаїльської театральної студії «Едельвейс».

 

Справжньою родзинкою зустрічі стала вистава-мініатюра за мотивами різдвяних оповідань Чарлза Дікенса «Різдвяні історії», відтворена студентами ІІ та ІІІ курсів факультету української та іноземної філології під керівництвом Тетяни Шевчук.

 

Після казкової вистави ректор ІДГУ д.пед.н., проф. Ярослав Кічук провів гостей на екскурсію до виставки військового обладнання, що викликало жвавий інтерес у підлітків, які вперше так близько стикнулися з наслідками ворожої агресії.

 

Наприкінці плідної та насиченої зустрічі здобувачів середньої освіти, сподіваємось, наших абітурієнтів та майбутніх студентів, було запрошено на презентацію культурно-історичного заходу «Голокост у Болгарії», де вони мали можливість прослухати невелику доповідь про значний вклад болгар у рятуванні євреїв під час подій Другої світової війни, проілюстровану настінними плакатами з документами та фотографіями тієї доби.

 

Зустріч із викладачами кафедри англійської філології та світової літератури та студентами факультету української та іноземної філології зацікавила здобувачів середньої освіти 10-11 класів Українського ліцею з поглибленим вивченням іноземних мов імені Т.Г. Шевченка. Сподіваємось, що такі заходи сприятимуть підвищенню інтересу до навчання на нашому факультеті та збагатять лави креативної студентської молоді.

Викладач кафедри англійської філології та світової літератури к.філол.н., доц. Кискін О.М.