Студенти – дітям. День Святого Миколая в Ізмаїльському навчально-реабілітаційному центрі Одеської обласної ради

В Україні низку зимових свят відкрив День Святого Миколая, який з 2023 року відзначається 6 грудня. У цей період кожна дитина мріє поринути у справжню казку. Тому студенти педагогічного факультету Ізмаїльського державного гуманітарного університету 8 грудня 2023 р. завітали до вихованців Ізмаїльського навчально-реабілітаційного центру з казковою виставою та улюбленими героями (Зайчик, Святий Миколай, Баба Яга). Здобувачі університету під час маленького театрального дійства розповіли дітям про важливість взаємодопомоги, доброзичливості та перемогу добра.

 

Заняття з елементами казкотерапії та лялькотерапії провели студентки 2 курсу спеціальності 016 Спеціальна освіта (Логопедія). Інклюзивна освіта Дар’я Стрєлкова, Тетяна Наумова  та студент 1 курсу спеціальності 014.11 Середня освіта (Фізична культура) Артем Руссу.  Діти із задоволенням повторювали вправи пальчикової та артикуляційної гімнастики, які показували студентки 3 курсу спеціальності 016 Спеціальна освіта (Логопедія). Інклюзивна освіта Кароліна Стоянова та Анна Супрун.

Комплекс вправ був дібраний під керівництвом доц. Холостенко Ю.В., з урахуванням вимог до проведення групового заняття з логопедії.

Наприкінці святкування маленькі глядачі отримали солодкі подарунки від Святого Миколая.

Для здобувачів вищої освіти це стало чудовою можливістю практичної роботи з дітьми з ООП.

 

Директорка Центру та викладачка кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти ІДГУ Талмач Юлія Борисівна привітала усіх зі святом та висловила щиру подяку студентам за казкову виставу. Для здобувачів вищої освіти це стало чудовою можливістю практичної роботи з дітьми з ООП.

 

Віктор Гюго писав: «У внутрішньому світі людини доброта – це сонце». Саме тому найбільшою радістю для організаторів заходу стали усмішки на обличчях дітей та блиск щастя у їхніх очах.

Викладач кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти  к.п.н. Каплієнко А.І.