Державна мова єднає українців

27 жовтня на відзначення Дня української писемності та мови університетська родина ІДГУ долучилася до написання Всеукраїнського радіодиктанту єдності 2023!

 

Текст диктанту «Дороги України» (авторка – українська письменниця та перекладачка Катерина Калитко) дуже сподобався авдиторії, а професійне його читання режисером Олексієм Гнатковським сприяло адекватному сприйняттю й розумінню усної форми тексту, що дозволило учасникам заходу не припуститися тих орфографічних і пунктуаційних помилок, які можуть трапитися через погану дикцію чи то неправильну інтонацію читача.

 

Тішить, що цього року охочих писати диктант серед студентів та представників професорсько-викладацького складу виявилося традиційно надзвичайно багато, з-поміж них було й чимало таких мешканців нашого краю, що є полімовними, для яких українська мова не є першою рідною. Це свідчить про сумлінне ставлення здобувачів освіти університету, його викладачів до державної мови, рівня володіння нею, значущості застосування її в навчальному процесі, про збільшення інтересу до її вивчення.

 

Щиро дякуємо усім, хто долучився до заходу, від участі в якому усі отримали неймовірне задоволення, відчувши подальшу наснагу до вивчення та вдосконалення знання державної мови!

 

Дякуємо ректорові ІДГУ проф. Кічуку Я.В., адміністрації (зокрема, деканам доц. Мізюк В.А., доц. Татаринову І.Є., та їхнім заступникам – доц. Граматик Н.В.) за сприяння в організації заходу.

 

Окрема подяка іншим співробітникам університету (Арнауту В.Я., Нєтковій М.М.) за технічну підтримку.

Доц. Делюсто М.С.