Успішна атестація здобувачів ОС «магістр» факультету іноземних мов

Протягом двох тижнів з 16 по 26 січня 2023 року на факультеті іноземних мов тривала підсумкова атестація здобувачів вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта ОС «магістр» денної та заочної форм навчання.

Наказом по ІДГУ до атестації було допущено 26 осіб, які повністю виконали навчальний план та прослухали всі дисципліни по кафедрі англійської філології та світової літератури та кафедрі романо-германської філології та методики навчання іноземних мов.

 

У складі Екзаменаційної комісії працювали викладачі двох випускових кафедр: доктор філологічних наук, професор Шевчук Т.С., кандидат філологічних наук, доцент Олейнікова Г.О., кандидат педагогічних наук, доцент Рябушко С.О., кандидат філологічних наук, доцент Головіна Н.Б., кандидат педагогічних наук, доцент Глущук С.В. та секретар комісії Топчій О.Ю.

 

Відповіді магістрантів на питання комплексних екзаменів з «Англійської мови, світової літератури та методик їх навчання», «Німецької мови, світової літератури та методик їх навчання» та «Російської мови, світової літератури та методик їх навчання» засвідчили, що вони засвоїли програмний матеріал, добре орієнтуються в лінгвістичних поняттях і категоріях, вдало аналізують літературні феномени в їх співвіднесенні з культурно-історичними подіями доби та естетичними настановами, глибоко обізнані із педагогічними принципами організації навчальної роботи.

 

Захист кваліфікаційних робіт (якісний науковий стиль, численні результати апробації досліджень, високі відсоткові показники унікальності текстів, гідні презентаційні матеріали та доповіді, позитивні відгуки рецензентів, вичерпні відповіді на запитання членів екзаменаційної комісії) продемонстрував не лише належну фахову підготовку магістрантів випускових кафедр, але й готовність провадити самостійну наукову роботу в галузі мовознавства та літературознавства.

 

Результати  атестаційних екзаменів та захисту кваліфікаційних робіт магістрантів підтвердили їх високий рівень сформованості загальних і фахових компетентностей для професійної діяльності за освітньою кваліфікацією «Викладач англійської/німецької/російської мов і світової літератури. Вчитель англійської/німецької/російської мов і світової літератури закладу загальної середньої освіти».

 

Викладацький склад кафедри англійської філології та світової літератури і кафедри романо-германської філології та методики навчання іноземних мов вітає здобувачів ОС «магістр» з успішною атестацією!

 

Ми пишаємось нашими випускниками та щиросердечно бажаємо їм міцного здоров’я, добробуту,  кар’єрного зростання та реалізації запланованих цілей!

Голова ЕК – доцент Сорока Т.В.