Вітання найкращим вступникам до аспірантури, здобувачів третього (освітнього-наукового) рівня вищої освіти наукового ступеня доктора філософії (PHD) за спеціальністю 011 Освітні педагогічні науки!

Вступний іспит до аспірантури для здобувачів третього (освітнього-наукового) рівня вищої освіти наукового ступеня доктора філософії (PHD) за спеціальністю 011 Освітні педагогічні науки  розпочався 15 вересня 2022 року з презентації дослідницьких пропозицій – у вигляді співбесіди (передбачалася презентація плану-проспекту (реферату) з наукової роботи, до якого подавався висновок передбачуваного наукового керівника, та іспиту зі спеціальності «Загальні основи педагогіки» – в усній формі.

 

За встановленим розкладом часу початок фахового вступного іспиту члени фахової атестаційної комісії (проф. Рашидов С.Ф., проф. Кічук Н.В., проф. Біла О.О., доц. Іванова Д.Г) здійснили автентифікацію вступників та проінформували їх про правила проведення вступного іспиту та часові обмеження.  Розпочали.

 

Декан педагогічного факультету ІДГУ, професор Кічук Н.В. привітала майбутніх аспірантів-першокурсників зі вступом на освітньо-науковий рівень «доктор філософії». Розповіла про наукові здобутки та традиції університету в підготовці науково-педагогічних кадрів. Наголосила на важливості якісної підготовки науковців для майбутнього України.

 

Члени предметної комісії оцінили відповіді вступників вищої освіти (Звєкова С.М., Радовенчик А.І., Станева С.В., Ворбйова Г.В. із м. Ізмаїл і Гуленко В.М. із м. Черкаси) на «відмінно» та «добре». Під час складання іспиту здобувачі надали повну відповідь на питання змісту білета та поставлені додаткові питання, продемонструвавши свої знання першоджерел, уміння застосовувати їх зміст, основні ідеї під час аналізу педагогічних проблем;  володіння змістом педагогічних принципів, категорій, уміння оперувати ними; здатність виявити суть педагогічної проблеми; уміння аргументувати власну позицію щодо вирішення педагогічних завдань; спроможність до проведення самостійних наукових досліджень в обраній галузі тощо.

 

Щиро зичимо початківцям наукових звершень та відкриттів!

Звєкова В.К., доцент, завідувачка кафедри загальної педагогіки та спеціальної освіти