Науковий потенціал університету спрямований на ефективний розвиток місцевих громад

7 вересня 2022 року в рамках завершення пілотного проєкту директор Центру регіонального розвитку, доцент В’ячеслав Тодоров провів прикінцеве науково-практичне консультування фахівців виконкому Криничненської сільської територіальної громади з питань актуалізації розробленої «Стратегії розвитку Криничненської сільської територіальної громади до 2027 року» та її подальшого прийняття відповідно до чинного законодавства.

 

Ця стратегія є особливо актуальною в контексті нових соціально-економічних та суспільно-політичних реалій, обумовлених інтенсивною фазою російської агресії. Наразі цей важливий для громади документ  доопрацьовується з метою збереження сучасних темпів системного розвитку території.

 

Також під час проведення завершального науково-практичного консультування розглядалися особливості погодження звіту про стратегічну екологічну оцінку «Стратегії розвитку Криничненської сільської територіальної громади до 2027 року».  Як зазначив ректор ІДГУ, професор Ярослав Кічук, діяльність Центру регіонального розвитку, який створений на базі ІДГУ, в тому числі спрямована і на надання системної науково-практичної підтримки задля ефективного розвитку місцевих територіальних громад Української Бессарабії.

В’ячеслав Тодоров,
директор Центру регіонального розвитку Українського Придунав’я