Почесний професор Ізмаїльського державного гуманітарного університету Нікола Карайванов виступив за прискорення вступу України до Європейського союзу

Дякую тобі, Боже, що я, болгарін, гордий українофіл!

 

Саме з такої фрази розпочав свій виступ в м. Софія перед посольством Російської Федерації в м. Софія (Болгарія) почесний професор Ізмаїльського державного гуманітарного університету Нікола Карайванов, який виступив за прискорення вступу України до Європейського Союзу.

 

Університетська громада висловлює щиру подяку почесному професору Ізмаїльського державного гуманітарного університету Ніколі Карайванову за ініціювання акції щодо підтримки вільної України та засудження агресивних воєнних дій Російської Федерації проти України.

 

Нещодавно в нашому університеті з нагоди 30-річчя встановлення українсько-болгарських дипломатичних відносин наприкінці 2021 року відбулася презентація відомої монографії професора Ніколи Карайванова «Великі та видатні українці-болгаролюбці» (українською та болгарською мовами), за що він був нагороджений почесною відзнакою ректора ІДГУ.