«КОЗАЦЬКОМУ РОДУ НЕМА ПЕРЕВОДУ!!!»

Сьогодні не можна бути байдужим, сьогодні Україні, як ніколи, потрібна діяльна  участь кожного у наближенні Перемоги – пристрасним словом віри у наших доблесних воїнів і реальними діями.

 

Я звертаюсь до своїх вихованців, випускників і студентів Ізмаїльського державного гуманітарного університету (починаючи з 1985 року) словами поета: «Вбивайте ворогів – злодюг-злодійських, / вбивайте без жалю!» (Павло Тичина). У Ваших руках нездоланна зброя – сила «Неопалимої купини» Святого Письма («Спочатку було Слово, і Слово було у Бога, і Слово було Бог»), великого національного Пророка Тараса Шевченка («Борітеся – поборете!»), мобілізаційний імператив Каменяра Івана Франка («Нам пора для України жить!») та його доленосне категоричне застереження («Не пора москалеві служить!») і,  що дуже важливо, однозначна аксіома-істина Ліни Костенко: «НЕМАЄ ПРАВА НА ПОРАЗКУ?» (роман «Берестечко»).

 

Тож виходьмо в інформаційний простір – щоденно й щохвилинно, гостро й переконливо, оголосімо нещадну війну брехливим окупантським фейкам, показуймо незламність духу  нашого народу на всіх ділянках боротьби, будьмо гідні подвигам наших доблесних воїнів, стоїчності наших краян «Зміїного острова», що заявили ворогові й усьому світові: «МИ – НЕЗДОЛАННІ!». Знаймо твердо, що «Перемога засяє дзвінка і погідна!» (М. Рильський). Візьмімо кожен собі на озброєння слова українського класика, іменем якого названа центральна бібліотека нашого рідного Ізмаїла: «ЛЮБОВ К ОТЧИЗНІ ДЕ ГЕРОЇТЬ, / ТАМ СИЛА ВРАЖА НЕ УСТОЇТЬ. / ТАМ ГРУДЬ СИЛЬНІША ВІД ГАРМАТ!». Бо ж ворогам не дано спізнати справжнє, з молоком матері засвоєне, сакральне відчуття, що то є рідну землю «любити до загину» (Леся Українка).

 

Слава Україні! Слава несхитності наших захисників! Смерть російським окупантам! Україна неодмінно переможе, бо «КОЗАЦЬКОМУ РОДУ НЕМА ПЕРЕВОДУ!!!»

Професор Галина Райбедюк