Памʼятаємо Вас, Геннадію Васильовичу!

Людина живе стільки, скільки зберігається пам’ять про неї. Серед людей, які зіграли, без перебільшення, велику роль у справі розвитку вищої освіти, у вихованні інтелекту, високої моральності та культури молоді, формуванні її інтелігентності була людина, ім’я якої вписане золотими літерами в історію Ізмаїльського державного гуманітарного університету.

Геннадій Васильович Ярчук – кандидат філософських наук, доцент кафедри фізичної культури, біології та основ здоровʼя.

 

24 грудня 2021 року зупинилося велике і добре серце Геннадія Васильовича.

Він  залишив по собі незабутній  слід у розвитку вітчизняного спорту, доповнюючи скарбницю науки своїм величезним доробком.

Його роль у  розвитку фізкультури і спорту на педагогічному факультеті Ізмаїльського державного гуманітарного університету важко переоцінити. Понад двадцять років Геннадій Васильович ділився своїми знаннями, досвідом, готуючи майбутніх фахівців, висококваліфікових спеціалістів, був новатором в освіті та активним борцем за розвиток фізичної культури та спорту.

 

Геннадій Васильович прожив життя яскраво, творчо, з самовіддачею для інших людей як педагог, вчитель, наставник, друг.

Його ім’я для багатьох поколінь випускників ІДГУ стало символом високого служіння обраній справі, вірності покликанню.

Але, так сталося, що його життя раптово обірвалося, як пісня… І за межею, що відокремлює життя земне – людська пам’ять, оцінка людей, нащадків.

 

Про нього можна із упевненістю сказати: він пройшов своєю дорогою по землі до своєї планети у космосі, віддавши всі сили служінню рідному університету. Весь його життєвий шлях, може і повинен слугувати прикладом для наступних поколінь як в науці, так і в багатьох інших аспектах земного життя.

Ми назавжди збережемо память про Геннадія Васильовича. Вдячні  за його працю. Завжди будемо пишатися, що працювали поруч  з такою видатною і чуйною людиною.

 

Поділяємо біль та горе рідних! Вічна і світла пам’ять!

Адміністрація університету, колектив кафедри,
студенти спеціальності 014.11 Фізична культура, 017 Фізична культура і спорт