Підведення підсумків з виробничої (соціально-технологічної) практики студентів-бакалаврів спеціальності 231 Соціальна робота

24 грудня 2021 р. відбулася підсумкова конференція з виробничої (соціально-технологічної) практики здобувачів ОС «бакалавр» IV курсу, 47Ф групи денної форми навчання спеціальності 231 Соціальна робота.

 

Захист практики відбувся у вигляді виступів студентів, які із захватом розповіли про своєрідність роботи соціального педагога, продемонстрували обізнаність в обраній професії. Серед найпоширеніших заходів, які були успішно проведені практикантами, названо наступні: рейди-перевірки житлових умов підопічних; розроблення діагностичного матеріалу; проведення акцій, спрямованих на профілактику шкідливих звичок, булінгової ситуації; спільна участь з учнями у заході  Міністерства освіти і науки України в додатку «Дія» з метою підвищення рівня цифрової грамотності та ін.

 

До того ж, враховуючи умови карантину та дистанційний режим навчання, студенти-практиканти виконали ряд завдань: онлайн-зустрічі з учнями з проблемних питань; організація в режимі онлайн профілактичних бесід, тестувань, анкетувань; проведення профорієнтації  з учнями 11 класу (огляд спеціальностей ІДГУ) та спрямування їх вибору навчання на базі Ізмаїльського державного гуманітарного університету.

 

Вікторія Олександрівна Маніта (викладач кафедри права і соціальної роботи) наголосила на важливості теоретичної і практичної підготовки студентів для успішної кар’єри соціального працівника, оскільки головною якістю особистості соціального педагога є людяність, співчуття, обізнаність.

 

Керівник практикою –  Рубан А.К. – відзначила позитивну динаміку підвищення рівня знань, вмінь та навичок студентів, порівнюючи показники з результатами попередніх років. Саме високий професіоналізм, якість знань виділяє наших випускників посеред інших.

По завершенню захисту практики Вікторія Олександрівна побажала успіхів здобувачам  у подальшій навчальній діяльності, високих результатів на випускних екзаменах, працевлаштування за фахом, популяризації професії соціального працівника.

 

Рубан А.К.  запросила студентів до вступу в магістратуру, де студенти матимуть можливість продемонструвати експериментальні наробки вже з власної практики.

Рубан А.К., викладач кафедри права і соціальної роботи