Ще раз про титанічну працю почесного професора Ізмаїльського вишу…

Шановні друзі-однодумці!

Пропоную уважно прочитати оприлюднений в останньому числі “Слова Просвіти” матеріал, який частково на рівні інформації уже публікувався, ізмаїльцями в тім числі…

 

Надзвичайно щемні, глибоко особистісні одкровення професора Сидора Кіраля щодо витоків його філологічного шляху та незрадливої любові до унікального співця “Зеленої Верховини”, котрого так ретельно й так одержимо повертає до повноцінного буття відомий науковець, наш Почесний професор. В усіх його кипучих справах, в багатогранній діяльності й титанічній праці ненастанно й незмінно щедро пульсує живильна сила й полум’яна Шевченкова енергетика. Можливо, саме отой неоціненний подарунок за кращий твір у 8-му класі – унікальне видання “Кобзаря” – прорік магічно науково-творчу долю талановитого славського школяра, благословивши на нелегку многотрудну працю над джерелами українського Духу….

 

Сили й снаги, Сидоре Степановичу. Нехай омріяне десятитомне видання епістолярію Івана Чендея стане новим стартом для нових відкривавчих ідей, для їх щасливого втілення в життя.

Професор Галина Райбедюк