Тренінг «Лідерські якості»

В рамках II Фестивалю науки та арт-проєктів з нагоди Всеукраїнського дня науки для студентів 111ф, 112ф, 211ф, 212ф, 31ф факультету української філології та соціальних наук за ініціативою голови наукового сектору студентської ради ФУФСН, студента 2 курсу Мітакі Кирила та голови студентської ради ФУФСН, студентки 2 курсу Ніколенко Ольги було проведено тренінг «Лідерські якості». Матеріали  підготував і розробив Кирил Мітакі. Тренінг провела фахівець соціально-психологічної служби ІДГУ, викладач кафедри загальної та практичної психології Жоха С.П.

 

Під час заходу студенти з’ясували,  що таке лідерство, якими якостями та рисами необхідно володіти справжньому лідеру, взяли участь у тестуванні власних лідерських якостей та ознайомились із різними концепціями лідерства та його стилями.

Жвава дискусія відбулась на тему «Які якості повинна мати людина, щоб її прийняли як лідера та слідували за нею? Які з них обов’язкові й бажані?».

 

Під час тренінгу обговорювались хвилюючі питання про відповідальність, рішучість у прийнятті рішень, вміння знаходити креативні відповіді у кризових та нестандартних ситуаціях, вміння відстоювати власну думку.

За допомогою «ідейного штурму» на тему «Як зробити життя студентів кращим?» студенти визначили лідерів у своїх групах. Присутніми було  складено список цікавих, веселих та креативних  пропозицій. Виконання діагностичної вправи «Трон» дозволило учасникам визначитися із  лідерами у тих групах, членами яких вони є у своєму житті.

 

Після закінчення тренінгу присутні розробили власну емблему лідерства та з’ясували, що лідером може бути кожний відповідно до певних особистих якостей та ситуації.

Жоха С.П., фахівець соціально-психологічної служби,
викладач кафедри загальної та практичної психології