Творчий підхід у дії

23 квітня 2021 р. до Всесвітнього дня творчості та інноваційної діяльності відбувся методичний семінар-інтенсив з елементами інтеракції «Інновації у викладанні історії у закладах освіти». Захід був організований кафедрою історії та методики її навчання ІДГУ для вчителів закладів загальної середньої освіти, викладачів закладів фахової передвищої та вищої освіти.

 

Організаторам вдалося зібрати представників усіх запрошених категорій, таким чином створивши унікальну аудиторію. Спікерами заходу виступили провідні фахівці кафедри історії та методики її навчання.

З привітальним словом до присутніх звернулась проректор з науково-педагогічної роботи Лілія Циганенко, наголосивши на актуальності творчого підходу до вирішення завдань, важливості продукування нових ідей, дій і результатів.

 

Із цікавістю учасники заходу долучились до мінівебінарів в контексті проблематики методсемінару за авторством кафедралів Церковної В.Г., Дроздова В.В., Татаринова І.Є., Акчебаш А.В. та Гончарової Н.О. Гості із захопленням реагували на хвилинки фідбеку, активно працювали над інтерактивними вправами. Надзвичайно динамічно пройшла презентація вчителями власного досвіду впровадження інноваційних технологій в освітній процес у Методичній майстерні.

 

Кількагодинний захід вийшов творчим, із жвавими дискусіями, з несподіваними відкриттями та зі сміливими планами на майбутнє.

Модератор заходу Гончарова Н.О.