Про участь магістрантів у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Розвиток гнучких умінь (Soft Skills) у процесі освітньої діяльності: теорія і практика» в Глухівському національному педагогічному університеті імені Олександра Довженка

22 лютого 2024 року в Глухівському національному педагогічному університеті імені Олександра Довженка за підтримки МОН України, Інституту педагогіки НАПН України відбулась ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Розвиток гнучких умінь (Soft Skills) у процесі освітньої діяльності: теорія і практика». Організатором конференції виступила кафедра педагогіки і психології початкової освіти під керівництвом доктора педагогічних наук, професора Бірюк Людмили Яківни.

 

До участі в конференції долучилися вчені, керівники та педагогічні працівники закладів фахової передвищої, загальної середньої та дошкільної освіти, аспіранти й магістранти з усієї України. Приємно відзначити, що наш університет гідно представили здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти 1 курсу кафедри дошкільної та початкової освіти Оксана Бондаренко (тема «Розвиток гнучких умінь у молодших школярів з особливими потребами в умовах корекційно-розвиткових занять»), Анжела Стахі (тема «Неформальна освіта батьків у ракурсі збагачення гнучких умінь взаємодії з молодшими школярами з особливими потребами»), Анастасія Овсяннікова (тема «Потенціал засобів народного мистецтва у креативному розвитку першокласників з особливими потребами») та Юлія Чепрас (тема «Дидактичний ресурс технічних засобів комплексного розвитку учнів в інклюзивній початковій школі»).

 

Актуальність тематики конференції в освітянській спільноті підтверджено активним дискусійним обговоренням ґрунтовних доповідей науковців і практичних кейсів освітян-практиків. Учасники конференції наголосили на необхідність створення комплексу програм з формування гнучких навичок (Soft Skills) у дітей і молоді в умовах сучасних закладів освіти. Саме освітні заклади України є дієвими платформами сьогодення для активізації гармонійного розвитку компетентної особистості, здатної до активного, творчого та відповідального життя в сучасному суспільстві.

 

Олена БІЛА, доктор педагогічних наук, професор
кафедри дошкільної та початкової освіти ІДГУ

 

Корисні ресурси:

  1. https://nnipp.gnpu.edu.ua/pro-instytut-2/novyny/rozvytok-hnuchkykh-umin-soft-skills-u-protsesi-osvitnoi-diialnosti-teoriia-i-praktyka-22-liutoho-2024-roku.html
  2. https://drive.google.com/file/d/1rM9w-AwW_b9vUKtqyQPq4OUvWu1nlMXe/view