ВИСТОЯЛИ – ПЕРЕМОЖЕМО!

24 лютого 2024 року виповнюється два роки від початку злочинного повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку Москва розпочала проти України 10 років тому з окупації Криму у 2014 році.

 

24 лютого 2022 року близько 5 години ранку росія відкрито атакувала Україну. Київ, як і у 1941 році, прокинувся від бомбардувань.

Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну остаточно зірвало маску з агресивного путінського режиму, що 10 років прикидався «миротворцем» та «третьою стороною» у війні на сході України, поширюючи на весь світ дезінформацію, кривду про «Донецьку та Луганську народні республіки», які насправді є підконтрольними москві окупаційними режимами в Донецькій та Луганській областях України.

 

За два роки, що минули від повномасштабного вторгнення, Український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає.

 

Метою російської агресії є не просто загарбання територій, а знищення нашої національної ідентичності, геноцид українського народу. Російська держава й ідеологія рашизму, яку сповідує російський політикум, офіційно заперечують існування українців як окремої нації, а ті, хто не погоджуються з цим, підлягають фізичному знищенню.

 

На тимчасово окупованих українських територіях росіяни повторюють найгірші практики нацизму – масові розстріли, депортації, знущання з цивільного населення, умисне плюндрування та розкрадання приватної власності та цінностей. Різанина в Бучі, Ізюмі, масове знищення людей у Маріуполі стали наочним проявом геноцидної політики москви. Звірства, воєнні злочини, зґвалтування, вчинені російськими загарбниками в Україні, шокували світ.

 

Не маючи спроможності перемогти на полі бою, російська держава-терорист вдається до варварських обстрілів українських міст та критичної інфраструктури. Більшість ракетних атак були націлені на цивільні об’єкти. Руйнуючи нашу енергетику, російські терористи прагнуть спричинити в Україні гуманітарну катастрофу та суспільний хаос, знищити економіку та позбавити міста життя.

 

Повномасштабний напад пришвидшив консолідацію української нації. Національна єдність стала основою успішного спротиву. Наступ військ рф вдалося зупинити завдяки спільним зусиллям українців, які стали на захист держави в лавах Збройних сил України, Національної гвардії України та масового волонтерського руху.

 

Не залишились осторонь захисту Вітчизни випускники та студенти Ізмаїльського державного гуманітарного університету – Євген Кльован, Денис Міхалакі, Геннадій Степанов, чиї імена сьогодні вписані у Книгу пам’яті полеглих за Україну.

 

Університетська громада низько схиляє голови у жалобі за Героями й вклоняється військовикам, які нині боронять Україну від осоружного окупанта.

 

Ми свято віримо, що Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність, розбудує нову демократичну країну!