ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Правова та соціальна трансформація сучасного суспільства в умовах євроінтеграції України»

07 грудня 2023 року в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція  «Правова та соціальна трансформація сучасного суспільства в умовах євроінтеграції України», організаторами якої виступили науково-педагогічні працівники кафедри права і соціальної роботи; наукове товариство молодих учених, аспірантів, студентів ІДГУ та викладачі КЗ «Білгород-Дністровський педагогічний фаховий коледж».

 

У рамках конференції функціонували дві секції:

І секція – Правова та політична трансформація сучасного суспільства в умовах євроінтеграції України (модератор – к.ю.н. Метіль А.С.).

Учасники секції дослідили актуальні трансформаційні політико-правові процеси сучасної держави в умовах євроінтеграції України. Серед питань, що набули особливої актуальності та уваги студентів і викладачів були: регулювання молодіжної політики; характеристика діяльності антимонопольного комітету та антикорупційної діяльності; міжнародні санкції; торгівля людьми; інформаційна безпека; патріотизм та ін.

 

ІІ секція – Соціальна та педагогічна трансформація сучасного суспільства в умовах євроінтеграції України  (модератор – викл. Маніта В.О.).

В рамках секції було порушено й озвучено низку проблем сучасного суспільства, зокрема: діяльність студентства для соціальної активності молоді; соціальна реабілітація; етика майбутніх соціальних працівників; соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб; недовіра до волонтерства; подолання фобій; ейджизм; інклюзивна освіта та ін.

 

Актуальність тем викликала неабияку зацікавленість. Дискусії супроводжувалися питаннями від аудиторії до їх авторів, на котрі студенти та викладачі відповідали ґрунтовно й аргументовано, що свідчить про високий науково-дослідний рівень підготовки.

Всі проблемні питання, що були розкриті під час конференції, знаходяться на стадії розвитку та дослідження. Сподіваємося на плідну працю наступного року зі студентами та викладачами інших закладів освіти.

 

За результатами конференції, на офіційному сайті ІДГУ буде опубліковано збірник наукових праць. Кожен бажаючий зможе ознайомитися зі змістом.

Зичимо науково-педагогічним працівникам та студентській спільноті нових дослідницьких відкриттів, цікавих креативних ідей, творчих успіхів на шляху реалізації наукових досягнень.

Анастасія МЕТІЛЬ, завідувачка КПіСР