Відкрита лекція «День прав людини»

В Україні, 9 грудня 2022 року, на підтримку рішення Генеральної Асамблеї ООН, Президент України підписав Указ про щорічне відзначення Дня прав людини в Україні – «з метою утвердження і забезпечення прав і свобод людини, що є головним обов’язком держави, посилення консолідації українського суспільства».

 

05 грудня 2023 року в рамках реалізації заходів з нагоди всеукраїнського Тижня права завідувачкою кафедри права і соціальної роботи, доц. Метіль А.С. було проведено відкриту лекцію на тему «День прав людини».

 

До лекції долучилися викладачі та здобувачі вищої освіти, а також представники Комунального закладу «Білгород-Дністровський педагогічний фаховий коледж».

 

В рамках лекції слухачі мали змогу ознайомитись з історією створення й основним положенням «Загальної декларації прав людини», та було розкрито зміст основних положень «Декларації прав дитини».

Захід пройшов у форматі дискусії, в якій всі бажаючі мали змогу поставити лектору питання, на які отримували змістовну відповідь.

 

Варто також відзначити активність студентства та представників   Білгород-Дністровського педагогічного фахового коледжу, які підтримували всі ініціативи та доповнювали власними думками та поглядами виступ спікера. Багато уваги, також, привернуло до себе питання дисципліни здобувачів вищої освіти з боку викладачів.

 

Відкрита лекція викликала жваву й плідну дискусію,  велику зацікавленість, оскільки питання, що розглядалися, є насправді актуальними серед присутніх.

Марина РЕШЕТНИКОВА, викладачка КПіСР