Шлях до себе… Перші кроки першокурсника

Для нас, першокурсників,  все, що відбувається в ІДГУ, – цікаво і незвично. 17 листопада ми вперше взяли участь у студентській науковій конференції, що стало стимулом брати участь у роботі майбутніх конференцій. Вже через тиждень, 24 листопада ми з великим задоволенням відвідали «Ярмарок трансферу технологій», який запропонував багато захоплюючих заходів.  Нам, як майбутнім клінічним психологам, було корисно ознайомитися з «Технологіями адаптивної фізичної культури», де в цікавій та доступній формі нам показали сучасні можливості фізичних вправ для реабілітації дітей.

 

Але, безперечно, незабутнім став тренінг «Шлях до себе в умовах війни», що підготували викладачі нашої кафедри загальної та практичної психології, де ми вже відчуваємо себе як дома. Окрім нас, майбутніх психологів 1 та 2 курсів, на тренінг прийшли  студенти з інших  факультетів та спеціальностей, що дозволило нам не лише познайомитися, а й поспілкуватися у дружній та доброзичливій атмосфері, яку створили для нас ведучі тренінгу  викладачі Радкіна В.Ф. та Жоха С.П.

 

Тренінг був спрямований на пізнання себе та своїх сильних сторін, відновлення свого психоенергетичного потенціалу та позитивного самосприйняття. Всі вправи були дуже цікаві та корисні. Учасникам заходу сподобалася медитативна вправа «Мудрець» – абсолютно нова та загадкова для нас практика.  А ви думаєте, легко продовжити такі фрази, як:  “я подобаюся собі тим, що …”; “я вважаю себе особливим тому, що…”? А проінсценувати різні неприємні ситуації із життя, а ще й знайти у них позитивні сторони? А отримати ліцензію на щастя, яке собі й спрогнозували? Родзинкою тренінгу був “подарунок” один одному: поцілунок, обійми, потиск рук, комплімент… А ще й побажання кожному від відомих людей, що підготували наші тренери. А також відверте спілкування та необхідні рекомендації, добрі слова, щирі поради…

 

Приємно, що наші очікування, що ми сформулювали на початку тренінгу, здійснилися у повному обсязі.
Ми щиро вдячні Світлані Петрівні та Валентині Федорівні за такий корисний тренінг і з нетерпінням очікуємо наступні, які, я впевнена,  будуть у нас  обов’язково!

І.Налчанжі, студентка 112 гр., ФУАІД