Вітаємо учасників ярмарки трансферу технологій!

Кафедра англійської філології та світової літератури взяла участь у заході до Дня науки – «Ярмарок трансферу технологій», який відбувся 24 листопада 2023 року. Програма заходу «Сучасні цифрові технології для вивчення англійської мови» містила презентації платформ, які використовує кафедра для підвищення кваліфікації та вдосконалення англійської мови як для викладачів, так і для студентів.

 

Традиційні способи навчання англійської мови обмежені в можливості змоделювати іншомовне середовище, врахувати індивідуальні відмінності здобувачів і створити умови для якісного спілкування іноземною мовою. Сучасний процес вивчення іноземних мов важко уявити без комплексного використання цифрових технологій, адже цифрові технології можуть слугувати формуванню усних навичок, вмінь читання та письма під час вивчення англійської мови.

 

Кафедра запропонувала поради для оптимального використання цифрових технологій у процесі викладання англійської мови, вживання яких на заняттях з англійської мови допомагатиме створити та підтримувати умови, що будуть найбільш наближеними до автентичного середовища.

 

Серед платформ, за допомогою яких можливо вивчити або вдосконалити англійську мову, були представлені такі платформи: «Coursera», «Prometheus» – доповідач Кушніренко Святослав (31 гр.), «Microsoft Teams» – доповідач Токар Дмитро (31 гр.), «Discord» – доповідач Бабаєва Валерія  (301 гр.), «EdEra» – доповідач Кошева Анастасія (41 гр.) та ін.

Зустріч пройшла в дружній конструктивній обстановці. Всі представлені презентації платформ були надзвичайно інформативними, видовищними, кольоровими та цікавими.

Викладачі кафедри постійно підвищують свою кваліфікацію на різноманітних платформах: Coursera (доц. Олейнікова Г.О., доц. Четверікова О.Р.), Prometheus (викл. Шиляєва Т.В., викл. Слободяк С.І.), EdEra  та Voice of America Learning English (викл. Шиляєва Т.В.), Alison,  Certiport  та Future Learn (викл. Слободяк С.І.), EF Teacher Development (доц. Вдовенко Т.О.) та стимулюють студентів теж проходити англомовні курси з отриманням сертифікатів.

 

Дякуємо всім учасникам та гостям за активне сприйняття інформації!

Чекаємо на вас у наступному році в нашому університеті вже в якості студентів!

к.ф.н., доц. Вдовенко Т.О.,
к.ф.н., доц. Олейнікова Г.О.