Науковий пошук студентів творчої кафедри ІДГУ

17.11.2023 р. кафедра музичного та образотворчого мистецтв взяла участь у IX Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції «Науковий пошук студентів XXI ст.: актуальні питання гуманітарних і соціально-економічних наук» у двох секціях: «Актуальні питання підготовки фахівців музично-педагогічного профілю» (модератор – доц. Бухнієва О.А.) й «Актуальні питання підготовки фахівців художньо-педагогічного профілю» (модератор – доц. Паньків Г.С.).

 

До участі в конференції було заявлено 22 доповіді, які торкалися актуальних питань підготовки майбутніх учителів музичного та образотворчого мистецтв. В процесі роботи конференції учасники обговорювали питання з проблематики інтеграції змісту мистецьких наук (зокрема музичної, образотворчої та дизайнерської) та впровадження їх у практичну діяльність вчителів закладів загальної середньої освіти; окремих аспектів фольклорної культури та історії України.

 

Представлені доповіді були цікавими та корисними для слухачів, але особливо було відзначено декілька: перше місце за результатами відкритого голосування в галузі музичного мистецтва отримала А. Марченко (25 П гр.), друге місце – А. Комісарова 55 ПЗ гр.), третє місце – А. Сівцова (45 П гр.).

Серед робіт з образотворчого напряму кращими були доповіді таких здобувачів освіти, як: А. Рудомьотової (38 П гр.) – 1 місце, А. Дем’янчук (38 П гр.) – 2 місце, К. Ілющенко (38 П гр.) – 3 місце.

 

Слід зазначити, що науковці-початківці обох секцій продемонстрували чималу зацікавленість та гідний рівень дослідницьких розробок. Свої доповіді студенти доповнили якісними та змістовними презентаціями.

 

Надалі до конференції долучилися й гості-аспіранти, які внесли свій вагомий внесок у загальний науковий діалог та обмін ідеями. Їхні доповіді розширили тематичний спектр заходу і додали нові аспекти до обговорення.

 

Зазначимо, що такий обмін ідеями та знаннями між студентами та аспірантами сприяє розвитку наукового потенціалу, сприяє створенню наукового співтовариства та формує освітній простір, де кожен учасник має можливість розвивати свої наукові інтереси.

Чекаємо від студентства нових дослідницьких відкриттів, креативних ідей, творчих успіхів на шляху реалізації наукових досягнень!

Доц. кафедри музичного та образотворчого мистецтв О.А. Бухнієва