Розвиток наукових та практичних навиків щодо сучасних питань господарської діяльності підприємств: економічний та правовий аспекти

 У рамках Тижня науки протягом 15.05-16.05.2023 рр. на кафедрі управління підприємницькою та туристичною діяльністю було проведено цикл воркшопів, присвячених застосуванню міжнародного досвіду розбудови країни після війни, а саме: економічні питання із розв`язання практичних завдань у галузі аналізу, обґрунтування проєктів та прийнятті управлінських рішень, а також питань правового аспекту ведення господарської діяльності.

 

Захід проводив д.е.н., проф. кафедри міжнародного менеджменту та інновацій Національного університету «Одеська політехніка», стейкхолдер кафедри Захарченко Віталій Іванович, який у цікавій та легкій формі продемонстрував студентам можливості застосування методики UNIDO для складання бізнес-планів та методики аналізу фінансової звітності за п`ятьма групами показників, прийнятих у зарубіжних країнах.

 

Під час тренінгу Віталій Іванович зіставив вітчизняні та міжнародні методики аналізу, наводячи позитивні риси кожної з них. Студентам також було запропоновано для розв’язання кейси з оцінки інвестиційних проєктів. Також обговорювались основні виклики сучасної міжнародної економіки, інструменти міжнародної економіки для подолання наявних сьогодні політичних, соціальних та інших світових проблем.

 

Наприкінці зустрічі Віталій Іванович зробив цінні подарунки найбільш активним учасникам, а саме підручники власного авторства.

Щиро дякуємо, вельмишановному Віталію Івановичу за активну співпрацю!

 

Матеріал підготовлено Мурашко І.С.
К.е.н., доц. кафедри УПДТ