Вельмишановні колеги!

Запрошуємо Вас узяти участь у роботі І Міжнародної науково-практичної конференції «СУЧАСНА ДОШКІЛЬНА ОСВІТА: РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ» (присвяченій Міжнародному Дню захисту дітей і Всесвітньому Дню батьків), яка відбудеться 1 червня 2023 року.

 

Конференція присвячена актуальним проблемам становлення і розвитку дошкільної освіти у сучасному соціокультурному просторі, забезпечення якості освітнього процесу в закладі дошкільної освіти та надання психолого-педагогічної підтримки всім його учасникам в умовах війни.

 

Метою проведення конференції є: пошук шляхів розв’язання актуальних педагогічних проблем, пов’язаних із захистом дитинства в Україні, впровадженням механізмів інноваційного розвитку системи дошкільної освіти, підвищення якості освітнього процесу в закладах дошкільної освіти, ресурсного забезпечення інноваційних педагогічних технологій розвитку і виховання дітей дошкільного віку; формування творчих зв’язків та розширення наукових міжнародних контактів у розв’язанні завдань створення сучасного закладу дошкільної освіти як суб’єкта інноваційної діяльності та соціального партнерства; об’єднання провідних вітчизняних і зарубіжних дослідників, науковців та освітян для обміну досвідом та результатами досліджень в галузі дошкільної освіти; поширення проблематики прикладних досліджень і нововведень, що напрацьовані в галузі дошкільної освіти в умовах воєнного стану.

 

Форма проведення: очна, заочна, дистанційна.

Офіційні мови конференції: українська, англійська, болгарська, румунська, польська, чеська.

До участі у конференції запрошуються: доктори і кандидати наук, докторанти, аспіранти, здобувачі вищої освіти України та зарубіжжя.

 

Тематичні напрямки роботи конференції

  • Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні.
  • Сучасні тенденції розвитку дошкільної освіти: вітчизняний та зарубіжний досвід.
  • Національний досвід організації дошкільної освіти в контексті європейських освітніх викликів.
  • Психолого-педагогічний супровід формування особистості дошкільника в умовах воєнного та післявоєнного стану.
  • Формування цифрової компетентності фахівця у галузі дошкільної освіти.
  • Конструктивне соціальне партнерство – передумова успішності інноваційної діяльності в галузі дошкільної освіти.

 

Під час конференції планується організація workshops (майстер-класів).

 

Порядок подання матеріалів

Електронний варіант матеріалів для публікації та заявку автора(-ів) необхідно подати на електронну адресу nauka_idgu@ukr.net до 31.05.2023 р. (включно).

Назви файлів мають бути підписані відповідно до прізвища та ініціалів учасника конференції та дати проведення. Наприклад: Олійник П.С._стаття. Олійник П.С._заявка.

Матеріали конференції будуть опубліковані у збірнику наукових праць, який буде розміщено на сайті університету за адресою : http://idgu.edu.ua/science

 

Участь у конференції безкоштовна!

 

Інформаційний буклет