Вітаємо академічну спільноту кафедри дошкільної та початкової освіти з командною перемогою у ІІ турі ІV Всеукраїнського творчого конкурсу наукових робіт для студентської молоді «Здорова дитина – здорова нація»

Упродовж 15-16 травня 2023 року у Глухівському національному педагогічному університеті імені Олександра Довженка проходив ІІ тур ІV Всеукраїнського творчого конкурсу наукових робіт для студентської молоді «Здорова дитина – здорова нація». Як зазначила відповідальний секретар, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Н.О. Хлус, на конкурс надійшла рекордна кількість студентських наукових робіт за всі роки його проведення.

 

Зокрема, було подано 90 робіт, у написанні яких взяли участь 100 учасників із 35 ЗВО всієї України. За умовами Конкурсу рецензування всіх студентських робіт проводилося двома незалежними членами галузевої конкурсної комісії за 100-бальною шкалою із наступним виведенням сумарного балу. Наукові доробки здобувачів освіти були представлені на підсумковій науково-практичній онлайн-конференції за трьома напрямами:

1-й напрям – 012 Дошкільна освіта, 016 Спеціальна освіта;

2-й напрям – 013 Початкова освіта, 014 Середня освіта (за предметними спеціальностями), 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями);

3-й напрям – 017 Фізична культура і спорт; 014 Середня освіта (Фізична культура).

 

Під час урочистого відкриття ІІ туру конкурсу з вітальним словом до всіх учасників звернувся голова галузевої конкурсної комісії, проректор із науково-педагогічної роботи університету, професор Г.В. Луценко.

 

Ізмаїльський державний гуманітарний університет гідно представили магістрантка педагогічного факультету Юлія Шевченко (ОП: Початкова освіта. Інклюзивна освіта) і її науковий керівник, д. п. н., професор О.О. Біла. Цікава й одночасно змістовно-цінна наукова доповідь (з авторською назвою «Діти Сонця») і яскрава презентація на тему «Здоров’язбережувальна діяльність вчителя початкової школи з учнями із Синдромом Дауна в інклюзивних класах» викликали активне обговорення, дискусії та обмін думками між експертами за першим напрямом – 012 Дошкільна освіта, 016 Спеціальна освіта.

 

За результатами Конкурсу публічний захист Ю.Р. Шевченко був гідно оцінений експертами: вона здобула переможне місце та була нагороджена Дипломом І ступеня. Вітаємо Ю.Р. Шевченко та всіх викладачів кафедри дошкільної та початкової освіти з перемогою в ІІ турі ІV Всеукраїнського творчого конкурсу наукових робіт для студентської молоді «Здорова дитина – здорова нація». Бажаємо всім нових творчих звершень і перемог у сфері науково-педагогічних досліджень нашого майбутнього – наших молодих учених!

 

Корисні посилання:

  1. IV Всеукраїнський конкурс студентських творчих робіт «Здорова дитина — здорова нація» у 2022/2023 н.р. URL: http://gnpu.edu.ua/index.php/ua/nauka/konkursy/vseukrainskyi-tvorchyi-konkurs-dlia-studentskoi-molodi-zdorova-dytyna-zdorova-natsiia
  2. Шевченко Ю. Перспективи впровадження експериментальної програми розвитку мовлення учнів із синдромом Дауна «Здоров’я і довкілля» у закладах початкової освіти. Вища освіта у міждисциплінарному вимірі: від традицій до інновацій. Зб. наук. праць за матер. III Міжвузівської науково-практичної конференції. Ізмаїл: РВВ ІДГУ. 2023. С. 93-96. URL: http://idgu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/05/15.03-maket.pdf

Олена Біла, доктор педагогічних наук,
професор кафедри дошкільної та початкової освіти