День відкритих дверей кафедри загальної та практичної психології

Кафедра загальної та практичної психології факультету управління, адміністрування та інформативної діяльності за підтримки адміністрації Ізмаїльського державного гуманітарного університету 8 квітня 2023 року провела День відкритих дверей спеціальності 053 Психологія.

 

З привітальним словом виступили ректор ІДГУ, доктор педагогічних наук, професор Кічук Я.В., декан ФУАІД, кандидат педагогічних наук, доцент Мізюк В.А., голова  профорієнтаційного центру, кандидат історичних наук, доцент Татаринов І.Є.

 

На зустрічі було презентовано спеціальність 053 Психологія:

за освітнім рівнем «Бакалавр»

  • Психологія;
  • Психологія: клінічна психологія

за освітнім рівнем «Магістр»

  • Психологія.

     

    Запропоновано додаткові сертифіковані програми «HR-менеджмент» (для ОС «бакалавр») та «Клінічна психологія» (для ОС «магістр»).

    Розкрито сфери працевлаштування за прикладами найкращих наших випускників.

     

    Студентами 4 курсу представлено переваги навчання в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті за даною спеціальністю:

    • участь у міжнародних програмах та проєктах;
    • участь у міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференціях;
    • можливість навчатися одночасно в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті та закладах вищої освіти Румунії та Болгарії;
    • участь у програмі Академічної мобільності між ЗВО України.

     

    Другою частиною заходу стали майстер-класи від викладачів кафедри загальної та практичної психології. Увага була привернута до широкого спектра сертифікацій та практичної діяльності професорсько-викладацького складу.

     

    Викладач кафедри Пономарьова В.Л. презентувала проєктивну методику «Метафоричний автопортрет», яка дозволяє краще дізнатися про себе, розглянути різні грані власної особистості. За  її допомогою ви зрозумієте, як сприймаєте себе в різних соціальних ролях, більше дізнаєтеся про свої бажання, самооцінку та про те, чого ви хочете від життя.

     

    Кандидат психологічних наук, доцент Мазоха І.С. показала можливість використання метафоричних асоціативних карт у психологічному консультуванні.

     

    Метафоричні асоціативні карти – це інструмент професійного психолога, психотерапевта і коуча, який застосовується у діагностиці, корекції та розвитку здібностей.

    Отже, у кожного учасника зустрічі з’явилася можливість побувати на прийомі у психолога.

     

    День відкритих дверей  пройшов в дружній позитивній атмосфері та викликав жвавий інтерес до спеціальності 053 Психологія.

    Психолог – успішна кар’єра і гармонійне життя!

    В.о. завідувачки  кафедри загальної та практичної психології
    Прокоф’єва Л.О.