Лабораторію функціональної діагностики відкрито!

За підтримки адміністрації Ізмаїльського державного гуманітарного університету кафедрою фізичного виховання, спорту та здоров’я людини відкрито лабораторію для досліджень  в галузі фізичного виховання та спорту.

 

Студенти спеціальності 014.11 Фізична культура та 017 Фізична культура і спорт, здобуваючи знання в університеті, опановують не тільки фахову підготовку, а й методи дослідження, що є методологією наукового пізнання.

Тільки практична складова підготовки фахівців може забезпечити повний обсяг знань, умінь та сформувати професійні компетенції.

Науково-експериментальна робота  розвиває творче мислення та дозволяє інтерпретувати й пояснювати результати дослідження, формулювати висновки, визначати перспективи подальших досліджень.

Фізіологія фізичних вправ вивчає зміни структур і функцій організму під впливом короткочасних і довготривалих фізичних навантажень, які лежать в основі адаптаційних змін всього організму.

Тіло людини – унікальний механізм. Безліч процесів, які відбуваються у ньому дозволяють виконувати складні функції.  Уміння керувати такими функціями – найвідповідальніше завдання фахівця фізичної культури і спорту.

 

Новостворена лабораторія функціональної  діагностики дозволить студентам виробити практичні уміння керування фізіологічними функціями, які є визначальними у фізичному розвитку дітей та молоді.

Лабораторія обладнана необхідним устаткуванням для дослідження антропометричних,  фізіометричних показників (ростомір, терези, динамометри, спірометри, тонометри, фітнес браслети, бігова доріжка, кардіограф, велотренажер) та методичною літературою.  Результати таких досліджень є важливими для визначення адаптаційного потенціалу людини.

Поруч з лабораторією навчальна аудиторія та спортивні зали, що є дуже вдалим для практичного дослідження.

 

На свято завітала декан педагогічного факультету професор, академік Кічук Надія Василівна та наголосила, що перед нашими фахівцями надалі стоять завдання у розширенні дослідницьких можливостей лабораторії та поповненні додатковим обладнанням. Також студентам побажала вдалих наукових досліджень та відкриттів, що є запорукою зміцнення здоров’я підростаючого покоління і нашої незалежної держави.

Колектив кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я людини