В Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбувся звіт здобувачів ОС «доктор філософії»

5 жовтня 2022 р. в ІДГУ на педагогічному факультеті відбулася зустріч з аспірантами 1-4 курсів спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти, які звітували  про виконання індивідуального плану за минулий навчальний рік.

 

Робота онлайн-зустрічі розпочалася з виступів ректора університету професора Кічука Я.В., гаранта освітньої програми  011 Освітні, педагогічні науки, декана педагогічного факультету професора Кічук Н.В.,  які підкреслили надзвичайну важливість наукових пошуків аспірантів у сучасних умовах та закцентували на самоцінності наукової діяльності для особистості.

 

Об’єктивну оцінку роботі аспірантів дали  їх наукові керівники: проф. Рашидов С.Ф., проф. Князян М. О., проф. Лесіна Н. М.,  проф. Біла О.О., доц. Мізюк В.А.,  доц. Шевчук А.С., доц. Глущук С.В., доц. Сироткіна Ж.Є., доц. Бухнієва О.А., завідувачка кафедри дошкільної та початкової освіти доц. Іванова Д. Г. У своєму виступі вони дали цінні поради здобувачам стосовно чинного нормативно-правового забезпечення процесу атестації докторів філософії.

 

Аспіранти представили свої наукові здобутки відповідно до індивідуальних планів, зокрема, були озвучені результати про стан затвердження тем дисертаційних досліджень на вченій раді ІДГУ та на Міжвідомчій раді з координації досліджень у галузі освіти, педагогіки і психології Національної академії педагогічних наук України, кількість опублікованих статей, що входять до наукометричних баз даних Scopus, Web of Science Core Collection, Index Copernicus, участь у конференціях різного рангу з опублікуванням апробаційних матеріалів.

 

Результати звіту підсумувала завідувачка кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти  доц. Звєкова В.К., зазначивши, що здобувачі освітнього ступеня «доктор філософії» спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки, які працюють при кафедрі, успішно завершили навчальний рік, а представлені звіти підтвердили їхній значний науковий потенціал і засвідчили, що намічені плани виконуються у належному обсязі, прийнято рішення про успішну атестацію аспірантів та переведення їх на наступний курс навчання.

Звєкова В.К.,  доцент, завідувачка кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти