Війна забирає найкращих: на фронті загинув випускник Ізмаїльського державного гуманітарного університету

Трагічна звістка сколихнула весь колектив університету.

Вчора, 27 липня, під Бахмутом Донецької області на 35-році життя у бою за Україну загинув випускник історичного факультету Ізмаїльського державного гуманітарного університету Олександр Коваленко.

 

Олександр Коваленко народився 9 вересня 1987 році у місті Татарбунари. У 1994 році пішов до першого класу міської школи №2, яку закінчив у 2005 році зі срібною медаллю. Того ж року хлопець вступив на історичний факультет Ізмаїльського державного гуманітарного університету.
На третьому курсі Олександрові довелося припинити навчання в університеті, тому що у нього було велике бажання вступити до лав Збройних сил України за прикладом старшого брата Ігоря. Він йде до аеромобільних військ і перебирається до Миколаєва. Звичайно, в університеті Олександр був змушений взяти академічну відпустку на період проходження служби в ЗСУ. По її завершенні хлопець повернувся до вишу та закінчив навчання на заочній формі й отримав диплом вчителя історії, а після 2009 року переїхав до Дніпра, де працював у відділі поліції.

 

Однак пару місяців назад Олександр вирішив стати на захист української землі від навали російських загарбників, тому добровольцем повернувся до лав ЗСУ. Так вийшло, що у момент загибелі воїна неподалік перебував його старший брат Ігор. Обидва брати на війні були постійно поруч, пліч-о-пліч. Прикро, але старшому братові доведеться у п’ятницю, 29 липня, поховати молодшого у Дніпрі, де в Олександра залишилися дружина, двоє дітей – тринадцятирічна донька Олеся та шестирічний син Лев.

 

Колектив Ізмаїльського державного гуманітарного університету висловлює щирі співчуття сім’ї, родичам, близьким та друзям з приводу передчасної смерті нашого випускника, земляка та Героя. Нехай добрий, світлий спомин про Олександра назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, побратимів, хто знав його, любив та шанував. Вічна пам’ять Герою!

 

Джерело: https://yug.today/viyna-zabyraie-naykrashchykh-na-fronti-zahynuv-vypusknyk-izmailskoho-universytetu-iz-tatarbunar/