Струни душі Олександра Затинченко мовчать, але музика його лунає

21 червня Затинченко Олександру Миколайовичу виповнилося б 85 років. Той вклад, що зробив Олександр Миколайович в культурну спадщину майбутнього покоління важко переоцінити.

 

Все своє життя доцент Затинченко Олександр Миколайович присвятив музиці, творчості та педагогіці. Це дуже відповідальна, копітка, сповнена несподіванок, але творча справа. Завдяки уважності, енергійності, професійній компетентності, Олександр Миколайович згуртовував колег-однодумців та давав можливість кожному відчути себе частиною єдиної команди. Душевність і розуміння проблем колег завжди поєднувались з професіоналізмом і стратегічним розумінням дійсності. Він завжди був чуйною, відкритою, доброю людиною з молодою душею та гарним почуттям гумору.

 

Багато років працював завідувачем кафедри музики в ІДГУ та був викладачем по класу гітари в Школі мистецтв ім. С.Малаховського. Олександр Миколайович є автором понад 300 творів для гітари та близько 20 збірників. Його п’єси для гітари були неодноразово опубліковані у журналах «Гітара в Україні» та «Калейдоскоп». Твори Олександра Миколайовича звучать на міжнародних фестивалях, на різноманітних концертах всього світу, по радіо і телебаченню, в інтернеті, а також увійшли у навчально-педагогічний репертуар. За вклад в освіту та культуру Олександра Миколайовича Затинченко відзначено такими винагородами: «Заслужений працівник народної освіти України»; «Відмінник народної освіти»; Член Асоціації гітаристів України; був нагороджений нагрудними знаками «За наукове та освітнє досягнення» та «За внесок у розвиток вищої освіти»; також був нагороджений почесними грамотами від Облдержадміністрації та Міністерства освіти України.

 

Ім’я Затинченко О.М. занесено до Енциклопедії «Класична гітара в СССР» (1992 р.). Олександр Миколайович був неодноразовим учасником міжнародних фестивалів гітарного мистецтва як автор.

 

Олександр Миколайович Затинченко назавжди залишиться в пам’яті високо професійним музикантом, чудовим викладачем, гарним сім’янином, людиною сповненою сил, енергії, оптимізму і мудрості.

 

Джерело: https://www.facebook.com/artschool.izmail/posts/pfbid02rfpX9UWrMHSTZzkNXEtqivL5Cg6zFG4Drrig87qhE8aQmsm9qwrkAdK11HQY9XWvl