Презентація Парціальної програми «Дитяча хореографія» у межах Всеукраїнського онлайн-марафону «Реалізація змісту Державного стандарту дошкільної освіти в парціальних програмах»

Три тижні поспіль триває Всеукраїнський онлайн-марафон «Реалізація змісту Державного стандарту дошкільної освіти в парціальних програмах», ініційований Міністерством освіти і науки України спільно з державною установою «Український інститут розвитку освіти» у партнерстві з видавництвом «Ранок» з метою виявлення і популяризації сучасного якісного педагогічного досвіду щодо імплементації Базового компонента дошкільної освіти 2021 р. в закладах дошкільної освіти різних форм власності.

 

Розпочався марафон 02 червня, і кожного «теплого четверга» о 17.00 год відбуваються творчі зустрічі за участю авторів парціальних програм, розроблених до варіативної частини Стандарту дошкільної освіти. Актуальність розроблених програм коментує відомий експерт у галузі дошкільної освіти, доктор педагогічних наук, професор Наталія Василівна Гавриш. Представляє авторів програм та модерує зустрічі Ольга Геннадіївна Косенчук, кандидат педагогічних наук, доцент, начальник відділу дошкільної та початкової освіти державної установи «Український інститут розвитку освіти».

 

16 червня відбулася третя зустріч-презентація Парціальної програми «Дитяча хореографія. Програма хореографічної діяльності дітей від 3-х до 7-ми років», авторкою якої є Антоніна Семенівна Шевчук, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної та початкової освіти Ізмаїльського державного гуманітарного університету. За минулу добу вже зроблено 3 тис. 435 переглядів, що свідчить про неймовірну актуальність Програми та якість розроблених матеріалів. Ось деякі відгуки:

– Дякую за вашу працю, дуже цікавий матеріал!

– Дуже змістовна, насичена лекція. Чудово висвітлені питання, які стосуються дитячої хореографії. Дякуємо, Антоніно Семенівно!

– Дякую за лекцію, дуже цікава програма.

– Це дуже добрий досвід для мене, бо вела гурток, без методики та програми дуже важко працювати. Маленьким та важливим відкриттям для мене стало Bodi percussion. Доречним прикладом була руханка – гра з віршованим текстом, це добре приживається в умовах дошкільного закладу. Як вихователь, не займалась ніколи хореографією, але матеріал дуже цікавий, надихає до праці.

– Антоніно Семенівно, дуже корисна, цікава інформація!

– Неймовірно гарний матеріал. Добре, що вирішили допомогти дошкіллю врегулювати наші потреби та можливості саме хореографічного напрямку, розвитку таких маленьких ще танцюристів. Вони чудово відчувають рухи та гармонійно їх поєднують зі своєю енергією. Знаю з власного досвіду. Щиро дякую за вашу таку емоційну та потрібну інформацію.

– Вебінар просто супер, корисний і цікавий!!!

 

Переглянути трансляцію можна на сайті видавництва «Ранок» за покликанням: https://youtu.be/AX9kHKyftPQ

 

Щиро вітаємо шановну Антоніну Семенівну з успішною презентацією авторської програми, дякуємо організаторам зустрічі за невимушену атмосферу спілкування, надихаючі професійні коментарі, та нагадуємо, що реєстрація на Марафон доступна за покликанням: https://docs.google.com/forms

Зареєстровані учасники, які успішно пройдуть тестування, отримають безкоштовний сертифікат.

Дора Іванова, завідувач кафедри
дошкільної та початкової освіти ІДГУ