Результати роботи секції №5 «Технологічна і природнича освіта: реалії та перспективи»

17 травня 2022 року відбулася XIІ Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених та студентів з нагоди Всеукраїнського дня науки «Пріоритетні напрями європейського наукового простору: пошук студента», під час якої працювала секція №5 «Технологічна і природнича освіта: реалії та перспективи».

Організатор та модератор секції – кандидат фізико-математичних наук, доцент Федорова Ольга Василівна.

 

У роботі секції №5 взяли участь близько 20 учасників всіх курсів спеціальностей «Трудове навчання та технології» і «Природничі науки». Схвальним є той факт, що поруч зі студентами III, IV та V курсів  виступили з цікавими доповідями студенти I та II курсів. Одним з обговорюваних напрямків було застосування STEAM–освіти в різних галузях, зокрема розглядались ігрові технології STEАM–освіти на уроках біології та хімії (Фєтєля В., IV курс), аналізувався досвід впровадження STEАM–освіти у позашкільних закладах (Оарзи Д., I курс), презентувалась STEАM–освіта як інноваційний напрям у сфері мистецтва (Новак А., III курс). Крім того, жвавий інтерес слухачів викликала презентація гри як засобу формування пізнавальних інтересів учнів з особливими освітніми потребами на уроках природознавчого циклу (Іванова В., IV курс).

 

У процесі обговорення виявилось також, що особливу увагу привернули сучасні вимоги до хімічних методів очищення води (Лебедєва О., II курс) та теорія великого вибуху (Дрібноход Е., II курс).

 

Багато питань обговорювалось з проблематики технологічної та природничої освіти, впровадження у практичну діяльність вчителів сучасних  методів навчання.

Зокрема,  Фєтєля Віолета – студентка  IV к., ФУАІД висвітила тему «Ігрові технології STEM-освіти на уроках біології та хімії»

Кравченко Ігор – студент I к., ФУАІД представив тему «Штучний інтелект у технологічній освіті: плюси та мінуси».

              

Секція працювала продуктивно та цікаво, у досить динамічному ритмі. Молоді вчені та студенти не були байдужі до обговорюваних тем, активно брали участь та ставили питання доповідачам.

 

По закінченню засідання секції було визначено найкращі доповіді:

І місце посіла Лебедєва О.- студентка  II к., ФУАІД,  тема доповіді «Хімічні методи очищення води. Сучасні вимоги».

ІІ місце Фєтєля В. – студентка IV к., ФУАІД, тема «Ігрові технології STEM-освіти на уроках біології та хімії».

ІІІ місце Дрібноход Е. – студентка II к., ФУАІД, тема «Теорія великого вибуху».

Федорова О. В., доцент, кандидат фізико-математичних наук