Наукова молодь обмінюється досвідом

17 травня 2022 року в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті в дистанційному режимі пройшла XII Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та студентів з нагоди Всеукраїнського дня науки «Пріоритетні напрями європейського наукового простору: пошук студента».

У межах конференції тривало жваве обговорення актуальних питань сучасності, зокрема в секції «Напрями розвитку інформаційної діяльності та документообігу в сучасному інформаційно-комунікаційному просторі» (модератор – викл. Грендач Т. І.).   

 

У засіданні брали участь студенти факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності, а також наукові керівники (доц. Башли М.І., доц. Воробйов Я.А., викл. Абросімов Є.О., викл. Грендач Т.І., викл. Щетиніна С.В.). Тематика виступів була вдало підібраною і дуже цікавою. За невеликий проміжок часу учасники встигли висвітлити питання про використання нової цифрової технології NFT (Драгієв І., ІІ курс); автоматизацію роботи з цифровими зображеннями в біотехнічних системах (Кондратюк Д., ІV курс); роль соціальних медіа в сучасному інформаційно-бібліотечному середовищі (Ахмедова Д, ІV курс); українські Інтернет-видання: їх становлення та специфіка розвитку (Герлажий О., ІV курс); інформаційні технології як механізм взаємодії органів влади з громадськістю (Любименко О., ІV курс), сучасний розвиток документознавства закордоном (Полюганич М., ІІ курс), книжкові пам’ятки, їх визначення та особливості (Гетьман К., ІІ курс), хмарний документообіг: переваги та питання безпеки (Магальова Д, ІІІ курс), електронний документообіг та його види (Чумаченко В., ІІІ курс).

 

Студенти і викладачі разом обирали найкращого доповідача. Найцікавішою визнали доповідь Ахмедової Діани, оскільки її виступ був не тільки змістовним, а ще й цікаво представленим. Чимале значення у досягненні такого результату відіграли прослухані Діаною дисципліни «Основи красномовства» та «Спічрайтинг і копірайтинг у документно-інформаційних комунікаціях». Студентка прекрасно впоралася з поставленими завданнями.

 

Усі доповідачі не тільки гідно виступили, але й із задоволенням слухали виступи один одного, ставили цікаві питання.

Найактивнішим учасником обговорення доповідей став Кондратюк Д., який підтримував настрій і робочу атмосферу конференції. Такий підхід до підготовки доповідей і формат проведення дає можливість студентам потренуватися перед захистом бакалаврських та курсових робіт.

 

За результатами роботи секції було обрано кращі виступи здобувачів вищої освіти:

І місце  – Ахмедова Діана Сергіївна (IV курс, ФУАІД);

ІІ місце  – Гетьман Катерина Олексіївна (IІ курс, ФУАІД);

ІІ місце  – Волканова Орина Вікторівна (IV курс, ФУАІД).

 

Вітаємо учасників наукового заходу, висловлюємо вдячність нашим здобувачам за інтерес до науки, продуктивну роботу. Бажаємо натхнення  та успіхів у подальших наукових пошуках і цікавих дослідницьких тем!

 

Сподіваємося, що ще багато років поспіль ми зможемо підтримувати традицію проведення студентських наукових конференцій, запрошувати гостей і надалі демонструвати високий рівень знань студентів факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності.

Викладачі кафедри математики, інформатики
та інформаційної діяльності
Грендач Т.І. (модератор секції)  і Щетиніна  С.В.