Засідання секції № 8 «Суспільно-правові науки та соціальна робота»

17 травня 2022 року в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті традиційно пройшла XІI Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Пріоритетні напрями європейського наукового простору:пошук студента», в рамках конференції функціонувала – Секція № 8 «Суспільно-правових наук та соціальної роботи», модератором, якої виступила – к. юрид. наук, доц. Метіль А.С.

 

Студенти досліджували різноманітні актуальні питання сьогодення, серед них можна виділити наступні: міжнародний тероризм, питання соціальної роботи в умовах воєнного часу, підтримка вимушених переселенців, правова відповідальність неповнолітніх, девіантна поведінка дітей, форми соціальної нерівності, гарантії безпеки в установах виконання покарань України, гендерна нерівність у політиці та ін.

 

За результатами онлайн-голосування науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти серед актуалізації проблемних питань в Україні:

І місце посів студент 3 курсу, спеціальності 081 Право – Сергій Решетников із темою доповіді «Вмисне вбивство в стані афекту: актуальні питання українського законодавства».

ІІ місце – студентка 1 курсу, спеціальності 081 Право – Дар’я Іщенко  із темою доповіді «Відповідальність неповнолітніх за вчинення кримінальних злочинів».

ІІІ місце  – студентка 1 курсу, спеціальності 032 Історія та археологія – Наталія Цибуленко із темою доповіді «Проблеми гендерної реалізації в контексті політичного лідерства».

 

Окрім ґрунтовних та інформативних доповідей, здобувачі вищої освіти продемонстрували велику кількість наочного матеріалу у вигляді яскравих презентацій, які надали можливість слухачам більш глибоко зануритися у проблеми, що були досліджені.

 

Конференція пройшла у дружній та повчальній атмосфері. Жвава дискусія надала забарвлення діалогу та не залишила нікого осторонь від проблем, що досліджувалися студентами.

 

За результатами конференції та засідання секції кожен учасник отримає сертифікат, а статті, що були представлені студентами будуть надруковані у збірнику конференції, який буде розміщений на сайті Ізмаїльського державного гуманітарного університету.

Дякуємо всім науковим керівникам та учасникам конференції!

Метіль А.С., завідувачка кафедри права і соціальної роботи