Участь кафедри музичного та образотворчого мистецтв у ХІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих вчених

17.05.2022 р. кафедра музичного та образотворчого мистецтв ІДГУ взяла участь у ХІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих вчених та студентів з нагоди Всеукраїнського дня науки, яка мала назву «Пріоритетні напрями європейського наукового простору: пошук студента».

 

Щорічно учасниками заходу стають студенти кафедри з усіх курсів педагогічного факультету. Привабливим є те, що участь у конференції беруть здобувачі, які добре розуміють актуальність наукових досліджень у сучасному світі новітніх технологій та необхідність особистого вкладу у розв’язання наукомістких проблем. У зв’язку з ситуацією, що склалася в країні, конференцію було проведено в онлайн-форматі. Захід проводився з метою обговорення актуальних питань щодо підготовки фахівців мистецько–педагогічного профілю. Доповідали 13 студентів спеціальності 014.13 Музичне мистецтво і 10 здобувачів спеціальності 014.12 Образотворче мистецтво. Також до роботи секції «Актуальні питання підготовки фахівців музично-педагогічного профілю» долучилася здобувачка вищої освіти Національного університету фізичного виховання і спорту Сарвілова С. (науковий керівник – к. мист., доц. Козинко Л.Л.).

 

Крім виголошення доповідей, науковці активно обмінювалися досвідом, брали участь в обговореннях і дискусіях. Найкращі виступи, за відкритим голосуванням, отримали почесні місця і грамоти. Тези доповідей будуть опубліковані в редакційно-видавничому відділі Ізмаїльського державного гуманітарного університету. Серед кращих в секції «Актуальні питання підготовки фахівців музично-педагогічного профілю» видзначили: доповідь студентки Карайван Х. (45 П гр.) – I місце (науковий керівник – доц. Сироткіна Ж.Є.); Комурзан Л. (250 ПЗ гр.) – II місце (науковий керівник – доц. Сироткіна Ж.Є.); Сівцової А. (45 П гр.) – III місце (науковий керівник – доц. Бухнієва О.А.).

 

В секції «Актуальні питання підготовки фахівців образотворчо-педагогічного профілю» І місце посіла Сінкевич Г. (280 ПЗ гр.)  – науковий керівник – доц. Пастир І.В.; ІІ місце – Ремешевська Я. (48 П гр.) – науковий керівник – доц. Паньків Г.С.; ІІІ місце – Тангер Ю. (28 П гр.) – науковий керівник – доц.. Паньків Г.С.

 

У рішенні, схваленому учасниками конференції, відзначено доцільність подальшого її проведення на постійній основі. Вирішено визнати високий науковий рівень доповідей і рекомендувати наукові праці, представлені учасниками конференції, до друку у вітчизняних профільних наукових виданнях.

 

Також наголошено, що захід сприяє підвищенню престижу науки в Україні, заохоченню молодих фахівців до здійснення наукових досліджень, зростанню рівня мистецько-педагогічних досліджень та розробок.

Модератор секції «Актуальні питання підготовки фахівців музично-педагогічного профілю» доц. Бухнієва О.А.