Питання здоров’язбережувального освітнього середовища обговорено під час гостьової лекції з фахівцями Національного університету «Полтавська політехніка ім. Ю. Кондратюка»

18.04.2022 р. завідувачка кафедри фізичної культури і спорту Полтавської політехніки під час проведення гостьової лекції розкрила важливі питання щодо організації освітнього середовища в закладах загальної середньої освіти, дитячих юнацьких спортивних школах, ЗВО.

 

З вітальним словом до викладачів та студентів звернулась професор, декан факультету фізичної культури і спорту Полтавської політехніки Рибалко Л.М. та наголосила, що освітній процес  триває у всіх можливих видах і є запорукою успішної підготовки здобувачів.

 

Завідувач кафедри фізичної культури, біології та основ здоров’я, доцент Баштовенко О.А. акцентувала увагу на спілкуванні у такому форматі, особливо  у рамках освітнього процесу для підготовки здобувачів-магістрів спеціальності 014.11 Середня освіта (Фізична культура) з метою опанування альтернативними поглядами для формування оптимальних підходів до важливої складової навчального процесу –  збереження здоров’я молоді!

 

Гостьова лекція супроводжувалася цікавою та насиченою презентацією, в якій було чітко виокремлено важливі акценти функцій здоров’язбереження сьогодення,широко представлені необхідні елементи для створення здоров’язбережувального середовища у закладах освіти. Принципи, втілені у навчальний процес, є запорукою успішного керування навчальним процесом для створення необхідного кінцевого результату.

 

Важливий акцент лекції – звернення до  українських народних традицій, які вплітаються у навчальний процес  та сприяють спрямуванню освіти на формування здоров’я людини.

 

Співпраця закладів вищої освіти – триває!

Баштовенко О.А., доцент, завідувач кафедри фізичної культури, біології та основ здоров’я