Міжніуверситетська гостьова лекція лікаря-терапевта вищої категорії, кардіолога вищої категорії, завідувача кардіологічним відділенням КМП «Дунайська обласна лікарня» Мондич Михайла Михайловича

17 лютого 2022 р. викладачі та здобувачі освіти  Ізмаїльського державного гуманітарного університету,  Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, Національного університету «Полтавська політехніка  імені Юрія Кондратюка» стали слухачами міжуніверситетської гостьової лекції «Наслідки Covid-19 в умовах викликів сьогодення. Пропедевтичні заходи». Всього бажаючих взяти участь у заході було понад 100 осіб.

Завдяки сучасним технологіям захід відбувся у режимі онлайн та став Всеукраїнським.

 

З вітальним словом до аудиторії звернулася декан педагогічного факультету професорка Кічук Надія Василівна. Вона звернула увагу на надзвичайну важливість заходу у сучасних складних епідемічних умовах.

 

Завідувачка кафедри фізичної культури, біології та основ здоров’я доцент Баштовенко Оксана Анатоліївна акцентувала увагу на труднощі сьогодення для всього людського суспільства,  перед яким стоять виклики збереження життя не тільки окремої людини, а й всього живого на планеті.

 

Лектор ознайомив слухачів із сучасним поглядом на  особливості перебігу коронавірусної інфекції, її походження, симптомами  хвороби, розставив акценти відносно нового штаму «Омікрон». Особлива увага слухачів була привернена до пропедевтичних заходів –  профілактики та вакцинації як найефективнішого засобу боротьби з розповсюдженням хвороби.

 

Завдяки актуальності теми лекція пройшла на одному подихові. Чудова презентація зробила матеріал доступним та зрозумілим для слухачів заходу. Лікар поділився безцінними практичними порадами з власного практичного досвіду та відповів на численні запитання як студентської, так і викладацької  аудиторії. Цікавою також була інформація стосовно статистичних даних про захворювання та ефективність вакцинації – єдиного засобу профілактики.

 

Студенти багатьох спеціальностей мали нагоду розширити свої фахові компетентності відносно здоров’язберігальної траєкторії освітнього процесу.

Традиційну та зразкову  практику міжуніверситетської співпраці успішно продовжено!

 

Програма міжуніверситетської гостьової лекції лікаря-терапевта вищої категорії, кардіолога вищої категорії, завідуючого кардіологічним відділенням КМП Дунайська обласна лікарня Мондич Михайла Михайловича на тему: «Наслідки Covid-19 в умовах викликів сьогодення. Пропедевтичні заходи» (17 лютого 2022 року)

Мондич Оксана Валентинівна, організатор та модератор проведення заходу,
кандидат педагогічних наук,
доцент кафедри фізичної культури, біології та основ здоров’я