Замовкли струни душі Олександра Миколайовича Затинченко …

17 лютого 2022 року пішов з життя Заслужений працівник народної освіти України, музикант, композитор, доцент кафедри музичного та образотворчого мистецтв Ізмаїльського державного гуманітарного університету ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ ЗАТИНЧЕНКО.

 

Трудовий шлях у сфері вищої освіти Олександр Миколайович почав ще у 1962 році в Ізмаїльському державному педагогічному інституті на кафедрі музики, завідувачем якої, був багато років.

За 60 років праці у закладі вищої освіти він накопичив значний методичний досвід, зростив не одне покоління вчителів-музикантів, які, немов пташки, розлетілися по всьому світові.

 

Окрім того, Олександр Миколайович поет, віртуозний музикант, талановитий композитор. Його пісенна творчість пронизана безмежною любов’ю до Батьківщини, матері. Велика кількість віршів, пісень присвячена коханій дружині Тамарі. Також важливою складовою життя була для Олександра Миколайовича дружба, про яку він згадував у своїй творчості. Окрема любов – море. Пісня «Родные причалы» багато років була позивним Одеського радіо.

 

Ім’я Олександра Миколайовича Затинченко відоме не тільки у нашому університеті, місті Ізмаїл, але й далеко за межами нашої країни. Його твори виконуються багатьма музикантами різних країн у навчальних класах та на відомих конкурсах, фестивалях, концертах усього світу.

 

Заслуги Олександра Миколайовича у сфері вищої освіти та творчі досягнення у мистецтві були неодноразово відзначені винагородами: «Заслужений працівник народної освіти України», «Відмінник народної освіти», «Член Асоціації гітаристів України». Також він неодноразово був нагороджений почесними грамотами від Облдержадміністрації та Міністерства освіти України, а у 2021 році Олександру Миколайовичу Кабінетом Міністрів України було призначено довічну стипендію.

 

Замовкли струни душі Олександра Миколайовича, але він назавжди залишиться у наших серцях усміхненим, добрим, чуйним, життєлюбним… Його музика й пісні полетіли у світ і лунатимуть вічно…

Висловлюємо щирі співчуття родині, сумуємо разом!

Світла і вічна пам’ять!

Адміністрація університету та
колектив кафедри музичного та образотворчого мистецтв