Настановча конференція з практичної підготовки для спеціальностей 014.12 Образотворче мистецтво та 014.13 Музичне мистецтво

На кафедрі музичного та образотворчого мистецтв 10 лютого 2022 відбулася конференція з навчальної та виробничої (педагогічної) практик здобувачів ОКР «молодший бакалавр» та ОС «бакалавр» спеціальностей 014.12 Образотворче мистецтво та 014.13 Музичне мистецтво денної та заочної форм навчання.

 

Навчальну та виробничу (педагогічну) практики здобувачі проходитимуть з 14.02.2022 року на базі учбових та навчальних закладів міста, району та області (згідно з договорами про співпрацю).

 

У конференції взяли участь завідувачка кафедри, к.пед.н., доц. Сироткіна Ж.Є., завідувачка навчальної та виробничої практики ІДГУ Берестецька О.П., гарант ОП «Середня освіта: образотворче мистецтво» (ОКР «молодший бакалавр»), канд. мист., доц. Паньків Г.С., керівники практик (викладачі Чеботар Л.І., Денисов С.В.) та студенти.

 

Конференція розпочалась зі вступного слова завідувачки кафедри, к.пед.н., доцента Сироткіної Ж.Є., яка наголосила на важливості практичної підготовки, розставила важливі орієнтири для успішного формування професійної траєкторії здобувачів та проходження практики. Адже практична підготовка дає можливість застосувати в умовах реального педагогічного процесу набуті знання, уміння, навички, компетентності; зануритись в атмосферу навчального закладу, поспілкуватися з учнями, зрозуміти, чому ще треба навчитися. О.П. Берестецька – акцентувала увагу на важливість вчасного оформлення необхідної звітної документації з практичної підготовки та строках її подачі. Звернула увагу на доступність до всієї інформації щодо практик на сторінці «Практична підготовка та працевлаштування» сайту ІДГУ.

 

З привітаннями, побажаннями й настановами для студентів виступили керівники практик – викладачі Чеботар Л.І. та Денисов С.В.

Під час зустрічі студенти отримали детальну інформацію щодо специфіки проходження навчальної та виробничої практик, мали можливість поставити викладачам запитання та отримати конструктивні відповіді. Наприкінці конференції викладачі побажали студентам натхнення під час набуття та вдосконалення своїх професійних компетентностей, позитивних вражень, творчої наснаги, успіхів, упевненості у собі та у своїх силах.

Денисов С.В., викладач кафедри
музичного та образотворчого мистецтв ІДГУ