Успішна кар’єра починається у нас!

Магістрам факультету іноземних мов присвоєно професійну кваліфікацію

Завершальним етапом навчання здобувачів освітнього ступеня «магістр» на факультеті іноземних мов Ізмаїльського державного гуманітарного університету стало виконання та захист кваліфікаційних робіт, головною метою яких є визначення рівня теоретичної та практичної підготовки випускників спеціальності 014 Середня освіта.

Усі магістри-випускники показали високий рівень підготовки майбутніх фахівців. Під час обговорення доповідачі з легкістю відповідали на поставлені питання, так як практична частина магістерської роботи – це особистий професійний досвід.

 

Після закінчення підсумкової атестації випускники поділилися своїми враженнями про навчання в магістратурі ІДГУ:

 

Надія Ромашок

Я навчалася в магістратурі в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті з 2020 по 2022 рр. за спеціальністю «Середня освіта: Англійська мова і літкратура». Вважаю, що не помилилася з вибором місця здобуття вищої освіти. Склад викладачів доброзичливий! Це справжні професіонали своєї справи, з якими можна порадитися будь-якої миті. Адміністрація факультету професійно та з порозумінням вирішує всі важливі питання. Я отримала величезний багаж знань, а головне, мене навчили правильно працювати з отриманим матеріалом та інформацією. Після закінчення навчання бажання займатись науковими дослідженнями не пропало! Завдяки здобутим знанням у стінах університету з працевлаштуванням немає жодних проблем! Я вже другий рік працюю вчителем англійської мови у спеціалізованій загальноосвітній школі № 1 ім. О.В.Суворова. В університеті атмосфера – доброзичлива, сприяє навчанню.

Окремий низкий уклін науковому керівникові Олейниковій Галині Олександрівні, викладачам кафедри англійської філології Слободяк Світлані Іванівні, Вдовенко Тетяні Олександрівні та Четвериковій Олені Роальдівні, викладачам кафедри загального мовознавства, слов’янських мов та світової літератури Кискіну Олексію Миколайовичу й Шевчук Тетяні Станіславівні, викладачам кафедри романо-германскої філології та методики навчання іноземних мов Кулинич Ганні В’ячеславівні та Лузановій Людмилі Володимирівні.

Надія Ромашок

 


Юлія ФілевськаВступ до магістратури для мене став важливим кроком на шляху до отримання повної вищої освіти. Протягом 1,5 років ми сумлінно навчалися, отримували нові знання та навички. Окремо хочеться сказати про написання кваліфікаційної роботи. Це дуже копітка робота, але завдяки науковому керівникові доц., к. філол.н. Головіній Н.Б. процес дослідження був цікавим та добре організованим, що і стало запорукою гарного результату, який ми показали. Останні 2 тижні навчання були присвячені підготовці до державного іспиту та захисту кваліфікаційної роботи. Екзамен проходив у форматі презентації макротем, яку студенти обрали заздалегідь. У доповіді було розкрито всі аспекти запропонованої проблеми. Я дуже вдячна професорсько-викладацькому складу факультету іноземних мов, адже саме завдяки їх професіоналізму, підтримці та чуйному ставленню до студентів навчання в магістратурі було цікавим та результативним.

Юлія Філевська

 


Альона НєдєлкуМагістратура – важливий етап у житті кожного студента. Вступивши до магістратури, я жодного разу не пошкодувала і не хотіла оступитися.

Моя спеціальність «Середня освіта. Англійська мова та література» дозволяє мені стати ближче до культури мови, розбиратися у всіх тонкощах питань граматики та впізнавати  авторський стиль письменників, поетів світової літератури.

Процес навчання – нелегка, копітка праця. Великих зусиль коштувала найвища щабель, вершина навчання – магістерське дослідження. Ця робота – відображення старань, насамперед викладачів, які координували наші вміння та навички у потрібному напрямку.

Захист кваліфікаційної роботи «полоскотав  нерви» всім, проте ніхто не казав, що це буде  легкий бій. Хочеться відзначити, що атмосфера на захисті випускової роботи була дуже дружньою, члени комісії  лояльно ставилися до магістрантів.

Магістратура – це повна вища освіта, це багаж знань, які призначені для реалізації в житті. Жодне семінарське заняття, жоден залік або іспит не пройшли даремно. Кожна сходинка сприяла нашому вихованню як самостійних, відповідальних людей.

 Альона Нєдєлку

 


Людмила СоловйоваНавчання в магістратурі ФІМ було дуже важливим і відповідальним етапом у моєму житті. Я обрала нову спеціальність, але в жодному випадку не пошкодувала про свій вибір. Адже саме ця спеціальність надихнула мене на вибір майбутньої професії.

Увесь досвід та можливості, які були представлені професорсько-викладацьким складом нашого факультету, сформували з мене справді сучасного та компетентного вчителя. Співпраця з талановитими викладачами збагатила новими знаннями та вміннями, які я успішно використовую під час своєї професійної діяльності.

Хотілося б окремо виділити процес підготовки магістерських робіт. Період роботи над кваліфікаційною роботою став для мене зовсім новим рівнем мислення та підготовленості, що вимагає великої самостійності та старанності.  Крім того, це чудовий шанс написати справжню наукову дослідницьку роботу і отримати потужний досвід.

Хочеться відзначити чіткість роботи нашого деканату та доброзичливе ставлення колективу.  Хочу висловити щиру подяку адміністрації факультету та викладачам. Дякую за те, що завжди вірили в нас, за ваше терпіння, ентузіазм та мудрість, за вашу тепло та турботу. Під вашим керівництвом ми пройшли через усі труднощі, подолали їх та отримали відмінний старт для подальших звершень!

Людмила Соловйова

 


Карина ПечененкоЯ обрала навчання в магістратурі ІДГУ не просто так. Вважаю, що це дає можливість для гарного початку кар’єри вчителя, а також відкриває шлях до наукової та викладацької діяльності, що розширює професійні горизонти студентів.

Навчаючись за спеціальністю «Середня освіта: Німецька мова та література», я почала вільно спілкуватися німецькою мовою з носіями країни, перестала робити помилки у граматиці та вимові.

Подальше навчання в магістратурі пов’язане з більш інтенсивною практикою, що допомагає підготуватися до справжньої роботи у майбутньому. З дипломом магістра я можу претендувати в школі на вищі посади. Що, безсумнівно, є хорошою перспективою для моєї викладацької кар’єри. Велике спасибі нашому університетові, що надає таку можливість.

Диплом магістра має переваги під час працевлаштування. Всі півтора року навчання ми уважно обираємо тему роботи, збираємо інформацію, обробляємо її, проводимо експерименти та пишемо наукову роботу, яка в майбутньому може бути корисною для викладачів, філологів-науковців, а також студентів та школярів.

Захист кваліфікаційної роботи пройшов дуже доброзичливо. Члени комісії  сказали дуже багато приємних та важливих слів, що допомогли гідно презентувати моє дослідження.

Я вважаю, що магістратура відкриває багато дверей, що не під силу рівню бакалавра. Я дуже вдячна університету, а саме факультету іноземних мов за те, що навчили мене бути кращою.

Карина Печененко

 


Віталій КанПо-перше, хочу подякувати всім викладачам за їх сумлінну працю і за ті знання, які вони надавали протягом всього часу навчання, аби я зміг стати справжнім вчителем з гарним володінням німецької мови. Озираючись назад, можу лише сказати, що я цілком упевнений у тому, що не помилився у виборі місця навчання. Мій факультет став для мене другою домівкою, де завжди вислухають і допоможуть, вкажуть правильний напрямок. Освіта в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відкрила для мене можливість опанувати одну з найважливіших мов світу, яку в рамках навчання я вивчив до того рівня, який зараз дозволяє мені її викладати у старших класах. Я безмежно вдячний усім викладачам, які протягом стількох років сприяли моєму професійному становленню вчителя німецької мови. Саме завдяки їм зараз я можу вільно спілкуватися німецькою мовою та впевнено відчувати себе у ролі вчителя. Згадуючи навчання в ІДГУ, в мене з’являються лише позитивні спогади та посмішка на обличчі. Я не можу досі звикнути, що моє навчання вже закінчилось. Пройшло обмаль часу, а я вже сумую за тими людьми, які дійсно допомогли знайти мій життєвий шлях та з легкістю опанувати таку складну професію.

Віталій Кан

 

Ми пишаємось нашими випускниками. Бажаємо максимально реалізувати свої творчі та професійні амбіції, наполегливо йти до успіху і досягати своєї мети.

Тетяна Шавловська,
декан факультету іноземних мов