Вступні іспити до аспірантури ІДГУ

З 13 по 17 вересня 2021 р. у нашому університеті проходили вступні випробування до аспірантури. Бажання пов’язати своє життя із науковим пошуком виявили 10 осіб. Найбільшим попитом у майбутніх науковців – докторів філософії користувався педагогічний напрям: 011 Педагогічні освітні науки.  Також документи було подано на освітні програми: 032 Історія і археологія, 035 Філологія, 051 Економіка.

 

Вступники склали по 3 іспити: презентація власної наукової ідеї (дослідницька пропозиція); іноземна мова; фахові випробування. Розмаїття і масштабність ідей, з якими вступники йшли до аспірантури, свідчать про їх креативність, практичну націленість та сучасну самосвідомість, що є однією із найважливіших тенденцій сучасних наукових знань.

 

У представлених презентаціях знайшли відбиток такі питання: «Теоретико-методичні засади інтегрованого навчання молодших школярів нової української школи у ракурсі дидактики О.Я. Савченко» (Тетяна Мітєва), «Формування самоосвітньої компетентності майбутніх молодших бакалаврів музичного мистецтва» (Валерія Іванова), «Формування креативного мислення молодший школярів засобами STEAM-технологій в умовах змішаного навчання» (Ганна Новак), «Сучасні технології навчання і виховання дітей в умовах альтернативного закладу дошкільної освіти» (Валентина Каракаш).

 

Марія Савенко зупинила свою увагу на проблемах існування українських сіл південних районів Одеської області в умовах поліетнічного соціуму. Свій погляд на український період у творчості Міхая Емінеску продемонструвала Наталія Янцос. Економічні питання розвитку сучасної України знайшли відбиток у дослідницьких ідеях Ігоря Бондаренка, Ірини Гончарової, Ігоря Заворотнюка.

 

Попереду хвилюючий процес – оприлюднення наказу про зарахування та 4-х річний тернистий шлях до наукових вершин. Бажаємо нашим молодим колегам успіхів, творчого натхнення,  вдалого оволодіння методами наукового дослідження, нових креативних ідей та скорішого здійснення своїх мрії!

Лілія Циганенко,
д.іст.н., проф., проректор
з науково-педагогічної роботи ІДГУ