День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

Шановні колеги та здобувачі!

Сьогодні, 22 червня 2021 р., згадується одна з найбільш скорботних сторінок нашої вітчизняної історії. Саме у цей день, 22 червня 1941 р., німецькі збройні сили розпочали масований наступ на територію колишнього Радянського Союзу. Західна Україна, Київщина, Ізмаїльщина першими прийняли на себе удар підготовленої нацистської та румунської армії.

 

Розпочалася трагічна німецько-радянська війна, яка тривала до 8 травня 1945 р. Від безперервних потужних авіаційних бомбардувань страждали не лише військові, але й представники мирного громадського населення нашої Батьківщини. І хоча з цього моменту пройшло вже 80 років, український народ пам’ятає мужність своїх захисників і так само тужливо згадує тих, кого забрала війна.

 

Саме з 22 червня українські захисники ціною власного життя героїчно стримували окупантів у ході Львівсько-Чернівецької, Станіславсько-Проскурівської, Львівсько-Луцької оборонних операцій. У цей же час у південній Бессарабії десант Дунайської флотилії всупереч кількісній перевазі ворога не лише успішно відбивався в обороні, але й висаджувався на румунському березі Дунаю та йшов у атаку. Ослаблена радянською партійною лінією, армія зустрічала ворога не за рахунок державної підтримки і швидкої реакції командування, а відчайдушною самопожертвою, волею самих захисників нашої землі.

 

Давайте сьогодні згадаємо відірвані покоління, які боронили нашу землю! Вони могли отримати освіту, виховати своїх дітей, щасливо жити із власними родинами і досягти багатьох успіхів, але віддали своє життя за наше майбутнє!