Вивчення впливу педагогічних ідей видатних українських композиторів на розвиток сучасної музичної освіти

20.05.2021 р.  в режимі онлайн відбувся науково-практичний семінар здобувачів вищої освіти кафедри музичного та образотворчого мистецтв.  Тема семінару була присвячена впливу педагогічних ідей видатних українських композиторів на розвиток сучасної музичної освіти.  Організатори семінару: доценти кафедри – Ж. Сироткіна, О. Бухніева,  Л. Банкул.

 

У доповідях студентів докладно було висвітлено музично-педагогічний досвід українських композиторів: В. Веорховинця (О. Долготер, 250ПЗ гр.), Л. Дичко (В. Сердюченко, 150П гр.), В. Косенка (А Сівцова, 15П гр), М. Лисенка (Е. Михалакі, 150ПЗ гр), М. Скорика (А. Топалу, 250П гр.), Є. Станковича (Т. Ізотова, 250П гр.). Під час виступу здобувачів музичні твори звучали в історичній ретроспективі в якості ілюстрацій.  Було підкреслено велике значення наступності і подальшого розвитку професійної музично-педагогічної освіти, підвищення її рівня з урахуванням прогресивних ідей, історичного досвіду видатних українських музикантів-педагогів і композиторів.

 

О. Бухнієва у своєму виступі наголосила на важливості та унікальності національного репертуару в музичному навчанні сучасних школярів.

Сироткіна Ж.Є., завідувач кафедри музичного та образотворчого мистецтв