Круглий стіл «Українська Революція Гідності в історіях очевидців»

20 листопада, напередодні Дня Гідності та Свободи, в режимі on-line  відбулося засідання круглого столу на тему: «Українська Революція Гідності в історіях очевидців» на честь вшанування Революції Гідності – події в історії сучасної України, яка змінила життя багатьох українців, їхнє бачення світу і себе в ньому (модератор – к. іст. наук, ст. викл. Башли М.І.). До всіх присутніх з вітальним словом звернувся декан факультету української філології та соціальних наук, доцент Іван Євгенович Татаринов.

Програма заходу передбачала вшанування хвилиною мовчання пам’яті Героїв небесної сотні та учасників АТО, які загинули, захищаючи нашу країну, та висвітлення ряду важливих питань: історія виникнення Дня Гідності та Свободи; політичний та соціальний аспекти наслідків Революції Гідності; волонтерський рух як нова форма взаємодії влади і громадянського суспільства; роль громадських організацій у здійсненні соціальної підтримки сімей учасників антитерористичної операції; діяльність благодійних фондів допомоги учасникам бойових дій та волонтерам АТО м. Ізмаїла  тощо.

 

До обговорення питань, пов’язаних із тематикою круглого столу, долучилися студенти: Бєлали Аліна (І к., ФУФСН), Гетьман Катерина (І к., ФУАІД), Душко Анастасія (І к., ФУФСН), Куємжи Лілія (І к., ФУФСН), Михайлова Ірина (ІV к., ФУФСН), Новенко Тетяна (І к., ФУФСН), Полюганіч Марія (І к., ФУАІД), Султан Ніколь (І к., ФУФСН), Топов Сергій (І к., ФУФСН), Попова Валерія (ІV к., ФУФСН), а також викладачі кафедри історії та методики її навчання, військовослужбовці Ізмаїльського прикордонного загону.

 

Своїми спогадами і враженнями про участь у антитерористичній операції охоче поділився начальник прес-служби Ізмаїльського прикордонного загону Ігор Володимирович Перегняк, який проаналізував політичну ситуацію в Україні до та після революційних подій, здобутки і перемоги нашої держави на шляху до європейської інтеграції. Також, він зазначив, що за весь час проведення АТО у ньому взяли участь майже 400 прикордонників, половина з них проходять службу в загоні нині. Усі підрозділи повернулись без втрат, проте двоє військовослужбовців дістали поранення.

 

Студенти активно долучилися до обговорення подій Революції Гідності, підготували цікаві доповіді, подискутували та висловили свої думки.

Башли М.І., к. іст. н., старший викладач кафедри історії та методики її навчання