Літературно-музичний вечір «Трохи поезії! Трохи життя! Трохи почуттів!»

24 травня студенти Ізмаїльського державного гуманітарного університету дистанційно провели  літературно-музичний вечір «Трохи поезії! Трохи життя! Трохи почуттів!», присвячений  Дню слов’янської писемності та культури (24 травня) і Дню філолога (25 травня).

 

Захід розпочали керівник студентської служби – В. О. Маніта та директор студмістечка ІДГУ – Ж. Є. Нанівська,  які звернулися до студентів із вступним словом щодо  історичної спадщини творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія та значущості філології,  що включає в себе сукупність наук, які вивчають наш багатий культурний спадок,  виражений як в літературній творчості, так і в мовній культурі.

 

Вечір подарував слухачам щирі емоції та натхненний настрій. У повітрі витала святкова атмосфера. Студенти декламували вірші, зачаровували присутніх українськими і болгарськими піснями, грою на музичних інструментах.

 

Студентка 4-го курсу Марія Константинова представила вірш болгарською мовою «Кирил и Методий» (автор Цані Гінчев) та виконала на акордеоні гімн, присвячений Кирилу та Мефодію «Върви, народе възродени» (текст Стояна Михайловського, музика Панайота Піпковата).

 

Музичну лірику продовжила В. О. Маніта, яка презентувала  музичний інструмент дримбу та зазначила важливість єднання українського слова і музики душі.

 

Студенти педагогічного факультету (М. Константинова, С. Пєєва) і факультету української філології та соціальних наук (Т. Білоган, О. Ніколенко) декламували вірші видатних українських поетів.

 

Під час обговорення поезії, яке вела студентка першого курсу Ольга Ніколенко, учасники заходу вказали на значимість української мови, відчуття кожного слова серцем та  спів душею.

 

На завершення літературно-музичного вечора всі заспівали авторську пісню «Друг» під акомпанемент гітари.

 

Програма вечора була насиченою і сподобалася усім.

Нікого з присутніх вечір не залишив байдужим, і кожен для себе зрозумів, що поезія може стати відповіддю на найглибші духовні запити сучасної людини.

Бажаємо студентам і надалі продовжувати свої пошуки у царині художнього слова, цікавих знахідок та впевненої дороги стежками літературної творчості!

 В. О.  Маніта, керівник студентської служби