Вистава лялькового театру за мотивами казки «Пан Коцький»!

3 лютого 2023 року в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті в рамках проєкту «Створення логопедичного кабінету для дітей з особливими освітніми потребами у м. Ізмаїл, Одеська область» відбулася вистава лялькового театру для дітей-переселенців. Студенти 1-2 курсів (спеціальності 016 Спеціальна освіта (Логопедія). Інклюзивна освіта) розіграли українську народну казку «Пан Коцький», під керівництвом керівника проєкту, директорки Центру кар’єрного зростання Ізмаїльського державного гуманітарного університету Стойкової В.П. та  завідувачки кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти ІДГУ доц. Звєкової В.К.

 

У ролі оповідача була студентка 4 курсу Терпан Оксана, яка додала до змісту казки логопедичні вправи: артикуляційну, дихальну та пальчикову гімнастику.

Акторами були Супрун Анна (студентка 2 курсу, яка виконувала ролі Зайця та Ведмедя), Бургоч Веронія (1 курс – Кабана та Вовка) та Стрєлкова Дарʼя (1 курс, яка зіграла головні ролі Пана Коцького та Лисички). Помічницею в організаційних питаннях була студентка 2 курсу Стоянова Кароліна.

 

Виступ сподобався усім діткам, а батьки мали змогу знову поринути у дитинство та у світ казок.

Після вистави малеча мала можливість ближче познайомитися з дійовими особами та погратися з ними.

 

Взагалі ляльковий театр є важливим у роботі логопеда, адже це розвиток зв’язного мовлення, подолання страху публічних виступів, робота над інтонацією та емоційністю, розвиток творчих здібностей. Саме під час гри й відбувається корекція мовленнєвих дефектів, адже у дітей дошкільного віку ігрова діяльність є провідною. Вона виступає мотивуючим фактором для плідної роботи логопеда і дитини.

 

Найголовніше, що відбулося на цьому виступі – це те, що дітки посміхалися, у них поліпшився настрій. Коли щаслива дитина, тоді й буде щасливим увесь народ!

 Студентка 2 курсу, 23п групи Супрун Анна