У гості до казки завітали студенти педагогічного факультету спеціальності «Дошкільна освіта»

7 жовтня 2022 відбулася цікава зустріч студентів і викладачів Ізмаїльського державного гуманітарного університету із сучасною письменницею Іриною Мацко з теми  «Сучасна авторська казка. Казкотерапія та її специфіка».

 

Зустріч проходила у контексті вивчення навчальної дисципліни «Проблеми сучасної дитячої літератури» і, зокрема, теми «Сучасна літературна казка» (викладач: доктор педагогічних наук, професор Наталія Іванівна Богданець-Білоскаленко).  До дискусії долучилися викладачі Кам’янець-Подільського університету імені І.Огієнка – доктор педагогічних наук Анжеліка Попович, кандидат філологічних наук, завідувач кафедри історії української літератури і компаративістики Людмила Починок, директор школи м. Боярки Людмила Бондар, вчитель-методист із Донецької області Галина Марчук.

 

Письменниця відповіла на запитання та поділилася особливостями та специфікою проведення казкотерапії, розповіла про найостанніші свої твори. Під час зустрічі панувала творча атмосфера, навіть поза екранами пристроїв та гаджетів відчутно було емоційну теплоту, доброзичливу увагу, щирість у відповідях та побажаннях. Викладачі обговорювали методичні особливості та професійні родзинки роботи з казкою, здобувачі активно та зацікавлено слухали, міркували, навіть отримали домашнє завдання – написати власну казку за таким алгоритмом:

  1. Тема (яку тему ви хотіли б представити / розкрити у казці).
  2. Визначити / обрати / продумати головних героїв майбутньої казки.
  3. Продумати сюжет.
  4. Враховуючи усе це, написати казку.

 

Такі зустрічі є дуже корисними для майбутніх фахівців дошкільної та початкової освіти, пробуджують творчий потенціал, стимулюють розвиток нестандартного мислення, уяви, сприяють зміцненню професійної мотивації та надихають на створення власної авторської казки.

Мунтяну Діана,
студентка 3 курсу педагогічного факультету ІДГУ