Підсумки Олімпійського тижня 2022 року в ІДГУ!

Шановні здобувачі освітніх ступенів, викладачі-науковці, вчителі та випускники ІДГУ!

Дякуємо всім за плідну співпрацю! Напружений (адже це ОЛІМПІЙСЬКИЙ) тиждень завершено!

Розпочати роботу у спортивному напрямі нам допоміг Всеукраїнський челендж «Здорова нація», до якого долучилися наші викладачі, випускники, студенти та учні територіальних громад Ізмаїльського регіону. Надзвичайно зворушливе відео нам надала молода родина  з міста Білгород-Дністровського –  Кристина та Максим Давиденки. Обоє наші випускники, працюють за фахом у своєму місті у педагогічному фаховому коледжі та підтримують з університетом дружні стосунки.

 

Разом з дитячим гуртком “Будь здоров” Дмитрівського ліцею  ім. С.С. Курогло виступила Наталя Кедік, випускниця 2022 року  й одночасно абітурієнтка магістратури! Відео виступів можна переглянути на сторінці нашої кафедри у Фейсбук.

 

Хайлайт  першого  дня розпочався спортивною вікториною  «Спорт у моєму житті», яку провела викладач кафедри Станєва Світлана Василівна. Учні восьмих класів Ізмаїльської гімназії №10 з початковою школою показали свою зацікавленість, а також неабияку обізнаність у питаннях фізичної культури, спорту й олімпійського руху.

 

У продовження заходу наша активна студентка заочної форми навчання Антоніна Маринат, інструктор Ізмаїльської  системи самозахисту, провела майстер-клас з учнями випускних класів, а також зуміла розкрити важливість фізичної підготовки для збереження життя та здоров’я під час екстремальних ситуацій.

 

Другий день розпочався з «Олімпійського уроку», який був надзвичайно насичений інформацією, представлений доповідачами різних закладів освіти та об’єднав понад 70 учасників. У важливі історичні  витоки зародження та події розвитку олімпійського спорту присутніх супроводила викладач кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я людини – Кристина Миколаївна Ганчева. Допомагали їй у цьому учні випускних класів Ізмаїльської гімназії №10  та студенти ІДГУ. Особливою родзинкою уроку були виступи викладача фахового педагогічного коледжу м. Білгород-Дністровський – Максима Ігоровича Давиденка та його учнів про олімпійських переможців нашої держави та видатних спортсменів-земляків. Учні та студенти навіть не уявляли, скільки талановитих спортсменів народилося та розпочало професійний шлях на Одещині. Доповіді супроводжували яскраві презентації.

 

Третього дня відбувся найважливіший захід – семінар  «Напрями професійного розвитку вчителів фізичної культури у контексті НУШ». Спікер – Світлана Олександрівна Вишня, вчитель  фізичної культури вищої категорії,  учитель-методист, керівник міського методичного об’єднання вчителів фізичної культури та “Захисту України” м. Южне, майстер спорту України з боротьби дзюдо,  абсолютний переможець Всеукраїнського конкурсу на найкращий урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу, лауреат премії Кабінету Міністрів України. ЇЇ доповідь-дискусія допомогла визначити вірні професійні орієнтири для майбутніх вчителів фізичної культури у НУШ, надала підґрунтя для роздумів і нам, фахівцям кафедри.

 

Емоційні, захопливі доповіді, поради та обмін досвідом для майбутніх фахівців, здобувачів освіти, вчителів закладів освіти м. Ізмаїл та викладачів кафедри були надзвичайно вчасними та корисними. Оскільки цьогоріч учні 5 класів розпочали працювати за модульною програмою, то перед вчителями постало багато питань, деякі з них вдалося вирішити  вже разом з пані Світланою.

 

Старший викладач кафедри Житомирський Леонід Олександрович в обговоренні зазначив, що фахівці кафедри враховують потреби сьогодення у підготовці майбутніх вчителів фізичної культури та тренерів, тому до освітніх програм підготовки здобувачів внесено зміни з урахуванням вивчення теорії та методики фізичного виховання у НУШ. Семінар викликав неабиякий інтерес та започаткував дружні стосунки між учасниками та  професіоналом-колегою.

 

Не змогли ми не охопити олімпійським драйвом малечу! Хоч формат був у режимі онлайн, але це не стало перешкодою до визначення себе як майбутнього олімпійця!

Конкурс малюнків учнів середньої ланки Ізмаїльської гімназії №10 відбувся за ініціативи  викладача Станєвої С.В.

 

В останній день олімпійського тижня на засіданні круглого столу, фахівці-науковці кафедри підбили підсумки  «Олімпійського тижня».

Для кафедри цей день видався надзвичайно напруженим, оскільки комісія приймала іспит в абітурієнтів «магістратури» за спеціальністю  Середня освіта (Фізична культура). Цей етап підготовки здобувачів є надзвичайно важливим, бо розкриває перед вчителями можливості професійного зростання. Нам приємно було бачити серед абітурієнтів випускників минулого та позаминулих років, адже це говорить про високу оцінку та довіру до нашого закладу вищої освіти.

 

Отже – заходи, що були проведені в рамках «Олімпійського тижня», безсумнівно, є важливими орієнтирами для молоді до занять фізичною культурою і спортом та й такими, що визначили для декого професійну орієнтацію.

 

Роботу згуртованої олімпійської  команди  здобувачів різних ступенів, вчителів, викладачів  об’єднала  спільна мета, що наближає до визначення вірних напрямів життя, формує мотивацію на здоров’язбереження через рухову активність та обов’язково – свідомість переможця – Олімпійця!

Дякуємо за участь та бажаємо всім здоров’я!

Колектив кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я людини