З нагоди Міжнародного дня рідної мови україністи ІДГУ організували творчий освітній проєкт

На відзначення Міжнародного дня рідної мови та з метою популяризації української мови, підвищення культури українського мовлення в полілінгвальному південнобессарабському регіоні студенти другого курсу факультету іноземних мов Ізмаїльського державного гуманітарного університету спеціальності 035.01 Філологія (Українська мова та література), 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) та факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності спеціальності 029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа взяли участь у творчому освітньому проєкті «Говорімо та пишімо українською правильно».

 

Під керівництвом доц. Делюсто М. С. вони підготували понад 20 відеоматеріалів, де в доступній для пересічних громадян формі упродовж кількох хвилин кожен з них пояснює складні випадки правопису, акцентуації та інші аспекти функціонування української літературної мови з урахуванням норм нового «Українського правопису» 2019 р.

Зокрема, Анна Стоянова (23Ф) підготувала матеріал про цікаві випадки наголошення в українській мові, Анна Бондар (24Ф) присвятила своє відео правопису складних прикметників, Валентина Залізниченко (24Ф) зупинилася на особливостях відтворення на письмі іншомовних слів, Вікторія Ткаченко (23Ф) схарактеризувала деякі зміни в українському правописі, Катерина Гетьман (1-25У) висвітила основні випадки подвоєння букв в українській мові та ін.

 

Усі відеоматеріали будуть удоступнені на сайті університету на сторінці Центру української мови і культури.

 

Запрошуємо усіх охочих відвідати сайт ІДГУ, переглянути відео, поліпшити свій рівень володіння українською мовою! А також закликаємо небайдужих до українського слова надсилати свої відеоматеріали.


Доєднатися до участі у творчому освітньому проєкті «Говорімо та пишімо українською правильно» можна, надіславши відеоматеріали за адресою: kaf_ukr_movlit@ukr.net .