Академічну мобільність розпочато!

У рамках академічної мобільності між Ізмаїльським державним гуманітарним університетом та Миколаївським національним університетом ім. В.О. Сухомлинського взяли участь з одного боку кафедра фізичного виховання, біології та основ здоров’я  й з іншого кафедра фізичної культури та спорту.

 

З 19.09.21р. по 25.09.21р. від кафедри фізичного виховання, біології та основ здоров’я ІДГУ  відрядили такий склад студентів:

1. Нягу Дмитро (014.11 Фізична культура);

2. Рибальченко Станістав (017 Фізична культура і спорт);

3. Переверза Олександра (017 Фізична культура і спорт);

4. Чернявський Олексій (014.11 Фізична культура);

5. Халюк Раїса (017 Фізична культура і спорт);

6. Парушев Максим (014.11 Фізична культура).

 

Миколаївський національний університет ім. В.О. Сухомлинського радісно і тепло зустрів гостей із Бессарабії. З перших хвилин відбулося знайомство з керівництвом факультету педагогічної та соціальної освіти та його підлеглими.

 

Наші студенти ознайомилися з об’єктами навчально-матеріальної бази, яка передбачає підготовку майбутніх вчителів з предмета «Захист України» та відвідали музей університету. У вільний від занять час для них провели екскурсії по місту, які були  емоційними й інформативними.

На чолі з доцентом кафедри фізичної культури та спорту Лелекою Віталєм Миколайовичем здобувачі ІДГУ взяли активну участь і в заході «Олімпійський тиждень», який щодня включав у себе різні види змагань.

Заняття з освітньо-професійної програми «Середня освіта (Фізична культура) та Захист України» продовжилися на базі кафедри військової підготовки з дисципліни «Теорія та методика викладання предмета «Захист України»», складовою якої є вогнева підготовка, розбирання та збирання АК-74, призначення, бойові властивості та ТТХ зброї.

 

Академічна мобільність збільшує шанси людини на професійну самореалізацію, а також підвищує якість трудових ресурсів національної економіки. Вона стає відповіддю національних систем освіти на виклики глобального освітнього простору, жорстку конкуренцію на ринку освітніх послуг.

 

У досвіді нашої кафедри це перші кроки запровадження академічної мобільності, які показали важливість та необхідність здійснення такої діяльності.

Ганчева Крістіна Миколаївна,
викладач кафедри фізичного виховання, біології та основ здоров’я