У День туризму – піша прогулянка містом

Щороку 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму. Це свято стосується не тільки людей, чий спосіб життя пов’язаний з подорожами і рюкзаками. Це свято кожного, хто хоч раз відчув себе мандрівником, вибравшись на природу: будь-то берег річки, ліс або поле. Турист – це людина, яка прагне до знань і набуває їх, подорожуючи різними мальовничими куточками нашої планети. Також це ще й свято тих, хто працює у цій сфері.

 

День туризму було засновано у 1979 році з метою пропаганди туризму як потужного інструменту обміну культурним досвідом. В Україні День туризму відзначається з 1998 року згідно з Указом Президента.

 

Уже  традиційно студенти спеціальності «Туризм»  та викладачі кафедри управління підприємницькою та туристичною діяльністю і кафедри історії та методики її навчання Ізмаїльського державного гуманітарного університету організували святкування Дня туризму для студентів факультету управління адміністрування та інформаційної діяльності. Цього року студенти-першокурсники на екскурсійній прогулянці знайомилися з містом та брали участь у пізнавальних квестах.

 

Прогулянка перлиною Бессарабії відбулася на свіжому повітрі під захоплюючі розповіді викладачів Д.В. Євсєєвої та О.І. Михайлова.

 

Студенти разом з викладачами пройшли новим екскурсійним маршрутом, розробленим у рамках проєкту «Туристична Бессарабія», який для туристів-новачків розпочався від головного корпусу ІДГУ. Під час 3-годинної пішохідної прогулянки екскурсоводи звернули увагу на значущі історичні місця та об’єкти нашого міста:

– Ізмаїльський державний гуманітарний університет – єдиний в українському Придунав’ї державний заклад вищої освіти;

– залізничний вокзал (пам’ятний знак чорнобильцям);

– проспект Миру (корпус № 3 ІДГУ, Клушинський сквер, площа Миру);

– найдовша вулиця міста – проспект Суворова, поділений  на 16 скверів;

– центральна площа (міська лікарня, корпус № 2 ІДГУ, пам’ятник Невідомому солдату);

– музей імені О.В. Суворова, будівля якого є пам’яткою архітектури ХІХ століття;

– Свято-Покровський кафедральний собор – візитівка нашого міста;

– міський сад, початок створення якого було закладено ще в 1900 році, який є парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення;

– зворушливий пам’ятник жителям Ізмаїла, які загинули під час Афганської війни 1979-1989 рр.;

– кінний пам’ятник Олександру Васильовичу Суворову;

– пам’ятник генерал-майору Сергію Тучкову;

– пам’ятник морякам Дунайської військової флотилії (колишні будівлі управління УДП та нова будівля 90-х років з її музеєм; Ізмаїльський морський торгівельний порт; алея Дружби народів);

– морський вокзал м. Ізмаїла (набережна Луки Капікраяна, каплиця Св. Миколая Чудотворця, Леб’яже озеро).

 

Під час мандрівки викладачі ознайомили студентів, більшість яких з інших міст та сіл, з реальними об’єктами історичної спадщини Ізмаїла.

 

Несподіванкою для екскурсантів була перевірка їх на уважність за допомогою мобільного додатку «Kahoot». Для цього заздалегідь було розроблено 3 тури вікторини по 5 тестових питань у кожному, що стосуються історичних подій м. Ізмаїл. Студентам необхідно було не тільки відповідати правильно, але і швидко, в режимі реального часу. Переможці кожного туру отримали солодкі призи від деканату ФУАІД.

Комфортна осіння погода сприяла отриманню задоволення від історичної, архітектурної та природної спадщини нашого міста.

 

Дуже сподіваємося, що святкування Всесвітнього дня туризму на факультеті управління, адміністрування та інформаційної діяльності стало цікавою подією для студентів-першокурсників та допомогло їм познайомитися з містом і адаптуватися до студентського життя!

Євсєєва Д.В., викладач кафедри
управління підприємницькою та туристичною діяльністю